Nagradne igre na društvenim mrežama: šta kaže zakon?

social-media-picture

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige. Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

 • http://blog.tag-web-design.net/ Maric Dragan

  Koliko sam ja shvatio ukoliko zelim da pokrenem nagradnu igru koja bi promovisala moj web sajt putem FB i sl ne spada kao ‚‚igra na srecu‚‚ jer ne ispunjava ni jedan od ova dva uslova?

  • http://sandrakravitz.com Sandra Kravitz

   Mora da ispuni oba uslova da bi se zvala igra na sreću, da.

 • Pingback: Nagradne igre na društvenim mrežama: šta kaže zakon? | PORTAL

 • Nenad Nikolic

  Poštovani imam dva pitanja na koja mi hitno treba odgovor.
  Naime učestvovao sam od 30.8.2012. do 9.9.2012.god. u Samsung Srbija, Novi član tima nagradnom konkursu po pravilima koja su sami postavili i bio prvolasirani. Međutim oni su sat ili dva pre završetka glasanja samo oglasili na svojoj stranici wall-u (ne i u pravilima igre) da se glasanje produžava za još 24h!!! Sve se odigravalo preko Facebook-a, znači stranice Samsung Srbija na Facebook-u na kojoj je i aplikacija za glasanje unutar koje su postavljena pravila.
  Mene zanima sledeće:
  1. Da li se pod naplaćivanjem učešća učesniku može smatrati novac koji sam potrošio skidajući Samsung aplikaciju preko GPRS interenta na svoj mobilni telefon, jer je tu bio uslov za učestvovanje?
  2. Da li se pod slučajem ili neizvesnim događajadogađajem može smatrati najveći broj lajkova (glasova), jer je to bio uslov za osvajanje nagrade?

  Kada bih mogao da postavim printscreen-ove stver bi bila još jasnija…
  Molim Vas odgovorite mi u najkraćem mogućem roku.
  Srdačan pozdrav,
  Nenad Nikolić, die

  • http://blog.pticek.com/ Ptiki

   Ukoliko Pravilima nije propisana mogućnost produženja nagradne igre, takvo produženje je protiv Pravila.

 • Pingback: Nagradne igre na Facebooku: šta se sme, a šta ne? | Šnajderajev Blog

 • Nemanja

  Postovani zanimaju me dve stvari vezane za temu.
  Zanima me da li je ovaj zakon jos na snazi i ako jeste da li je pretrpeo neke promene, dopune itd?
  A ono sto me vise zanima, da li u domen igara, koje obuhvata ovaj zakon, spada i takmicenje gde se pobednik odredjuje iskljucivo brojem glasova odnosno lajkova. Bicu konkretniji planiram da organizujem takmicenje gde ce za prijavu biti dovoljno da se okaci fotografija i to je to.. nebi bila potrebna novcana nadoknada za prijavu, aplikacija koja se naplacuje i slicno. Pobednik bi se birao na osnovu broja lajkova, a nagrada bi bila u robi i uslugama. Da li se to smatra nagradnom igrom?

 • Pingback: Kako organizovati nagradne igre: Pravila za Twitter, Pinterest, Instagram | Šnajderajev Blog