Kako će promene u dizajnu koje je doneo iOS 7 uticati na razvoj aplikacija?

iOS 7 interface

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige. Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

 • http://www.urban-design.org.uk Vasilj Milošević

  Koliko vidim, upravo ta zbunjenost medju korisnicima i developerima se oseti i u ovim izjavama :) Neki su zbunjeni, neki obozavaju. A oni koji zaradjuju na ovoj platformi gledaju kako da izvuku korist ;)

  • http://sandrakravitz.com Sandra Kravitz

   Biće baš zanimljivo pratiti dalje šta se dešava i kako se razvijaju apps – ali i kako reaguje konkurencija. Ako sve krene ovim drečavim trendom… Uh :)

 • Mobilni Marketing

  Trenutno postoji preko 800.000 iOS aplikacija. Manje od 5% njih su imale svoj update nakon lansiranja iOS7. Možemo očekivati da će do kraja godine veliki broj publishera ili vlasnika aplikacija želeti novu verziju svoje aplikacije koja će biti prilagođena standardima u dizajnu koje je doneo iOS7. Svaki brend koji drži do sebe (a takvih je mnogo) će updateovati svoju staru aplikaciju jer ukoliko to ne učine, njihova postojeća aplikacija će delovati veoma zastarelo u odnosu na novi dizajn i UX koji nosi iOS7. To će učiniti korisnike nezadovoljnim jer će se u međuvremenu svi naviknuti na novi iOS. Ovo je šansa za developere iOS aplikacija da sebi namaknu veliku količinu posla, dok će Android developeri zbog svega toga malo pasti u senku u smislu količine potražnje za razvojem/doradom Android aplikacija.

  • http://sandrakravitz.com Sandra Kravitz

   Ko zna, možda baš Android apps dobiju na razvoju, u želji da se prilagode novom trendu koji diktira Apple :)

   • Mobilni Marketing

    Kom trendu? Da uzmu sve što valja od Androida? :D