Marketing i IT trebaju zajednički cilj

business deal

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige. Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

 • Sale S.

  Zapanjujući podatak je…“. dok su direktori IT-a taj razlog stavljali tek na deseto mesto po značaju za saradnju…“ ( dobijanje detaljnih informacija o potrošačima )

  U nas, po osnovnoj djelatnosti, neinformatičkim firmama, IT sektor je pretežno težak za saradnju, okupiran svakodnevnim zadacima, frustriran glupim zahtjevima tipa…“Ne radi mi internet!“

  Marketing radnici kada shvate važnost prikupljanja, obrade podataka, osmišljavanja pravih izvještaja ili user interface-a, treba, na prvom mjestu, da porade na svojim „people skills“ kako bi doprli do načina razmišljanja tipičnog programera. Ako niste zadovoljni izvještajem, ili niste dobro koncipirali zahtjev, ili je sam po sebi zahtjev glup. Programer, otprilike, uvijek uradi kako mu se kaže…akcenat na „kako mu se kaže“.

  Tip za marketing : koristite Mock up.

  Tip za marketing : nisu baš svi zahtjevi glupi, neki su samo nevješto interpretirani.

  P.S.

  Tip za Marketingitd, dajte zahtjev webdevsima da omoguće da komentar preživi ako je slijed događaja prvo komentar, pa registracija…ili naznačite da se prvo komentator registruje, pa onda piše, da ne bi morao raditi duplo :)