PETA: Ne postoji srećan kraj kad je u pitanju krzno

PETA happy_endings 1

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige. Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

 • Djordje Sugaris

  Postere treba pokazati deci, ne premaloj naravno. Jedino je tako moguće stvoriti generaciju koja misli da je krzno zlo. Sećam se da sam i sam video scene ubijanja životinja sa nekih 12, 13 godina. U pitanju je bio neki dokumentarac, zbog koga nisam mogao da spavam, a krzno mi do dana današnjeg nikad nije padalo na pamet da nosim.

  • http://sandrakravitz.com Sandra Kravitz

   Hm, možda… Ja sam, recimo, prisustvovala klanju svinja nebrojeno puta, ali to nije uticalo na mene da ne jedem meso. Doduše, ne jedem svinjetinu, jer mi se ne dopada ukus, ali ne bih rekla da to ima veze s time.
   S druge strane, samo jednom sam čula kako zvuči zec dok ga kolju… Uh. Ne jedem zečetinu, ali ne znam koliko ima veze s tim zvukom koji sam čula, ili ima veze samo s time što su mi suviše umilljate i divne životinjice i nemam srca da ih jedem.

   • Djordje Sugaris

    Jedno vreme nisam jeo meso, ali sam shvatio da ne vredi, jer je to sasvim drugačija situacija od sečenja drva na primer. Ali pokušavam da dovedem nepotrebno korišćenje životinjskih proizvoda na minimum. Tipa krzno, „egzotično“ meso isl.

 • Tihuana

  Moje misljenje je da ovo nije efektno…decica teba da imaju roditelje koji su saosecajni i svesni. Oni po prirodi stvari mogu i trebaju da ih nauce bez da ih traumiraju sa raznim slikama, snimcima i prizorima…Usaditi deci ljubav prema zivotinjama, omoguciti im da se cesce druze i budu u blizini domacihi kao i divljih zivotinja…A za odrasle mozemo samo pokusavati i igrati se sa dve opcije inspirisane Vasim komentarima;) jedna opcija su scene kada kolju zivotilje zarad hrane/krzna jer one ispustaju krike i bolno je, prikazati oci zivotinje, iskrene, vlazne koje govore „zasto nam to rade“. Druga opcija kampanja SVE zivotinje su toliko umiljate i divne pa tako teba prikazati i svinju, kokoske… Super tema za diskusiju;)