Iza promotivne kampanje za Jugoslovensko Dramsko Pozorište (JDP) “pOsetite Jugoslovensko Dramsko Pozorište” stoji kreativa beogradske agencije McCann, koja se odlučila da kroz kratke i interesantne video-utiske zaposleni u JDP-u govore o životu i radu u ovom pozorištu.

“Svako voli da zaviri ‘iza kulisa’, da vidi kako nastaje pozorišna magija.  Zato je bilo veoma uzbudljivo i zabavno razgovarati sa glumcima, ali i pozorišnim radnicima.“ kaže Nemanja Stanković, copywriter u beogradskoj agenciji McCann i dodaje: „Pitali smo ih sve ono što bi ih pitao  bilo koji radoznali ljubitelj dramske umetnosti, ali odgovori koje smo dobili ne bismo mogli dobiti od drugih profesija. Upravo smo to i želeli: da zavirimo iza zavesa i iza kulisa, da gledaocima dočaramo taj snažni i unikatni osećaj koji mogu iskusiti samo u pozorištu i nigde drugde”.

Tamara Vučković-Manojlović, vršilac dužnosti direktora Jugoslovenskog dramskog pozorišta izjavila je za Media Marketing da je, iako na prvi pogled deluje jednostavno, „reklamiranje“ umetnosti prilično kompleksan posao i da je zato veoma važno imati saradnike koji će razumeti specifičnosti i predložiti kampanju koja će na pravi način predstaviti ono što želimo da poručimo: “U agenciji McCann našli smo prave saradnike pa je već prva kampanja ‘pOsetite JDP’ bila pravi pogodak i sasvim se razlikovala od onoga što je do sada bilo nuđeno pozorišnoj publici. Uspešna saradnja nastavlja se i na kampanji za premijeru predstave “Unosno mesto” A. N. Ostrovskog u režiji Egona Savina koja je zakazana za 7. mart na Sceni „Ljuba Tadić“ Jugoslovenskog dramskog pozorišta.”

U snimanju TV spotova učestvovali su neki od najpoznatijih glumaca, prvaka JDP-a, među kojima su i Mirjana KaranovićVoja BrajovićNebojša GlogovacBranislav LečićNikola Đuričko i drugi, kao i drugi zaposleni – pozorišni radnici, dekorater Reba, rasvetljivač Boske, bravar Zoki ili blagajnik Sale, kojima je JDP, kao i glumcima “pozorište druga kuća”.





O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.