Kada delo dobije nagradu “Najbolja knjiga iz sveta marketinga” za očekivati je da je u pitanju neki usko stručni rad, da se ne upotrebi reč “udžbenik”. Iako se knjiga Osnovi Kakodalogije ne vodi tako, iz nje se može naučiti dovoljno toga da bi se uvrstila u obavezno štivo svakoga ko se na bilo koji način bavi marketingom.

IvanStankovic

O autoru

Ivan Stanković (1955.), jedno od najpoznatijih imena u marketingu na ovim prostorima, stručnjak za komunikacije, direktor agencije Communis. Diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, poslediplomske studije završio na Fakultetu dramskih umetnosti. U reklamnom poslu od 1979. godine. Godine 2005. dobija nagradu – zvanje “Menadžer 2005. godine” od Kluba privrednih novinara, a Udruženje za tržišne komunikacije (UEPS) mu je 2010. godine dodelilo Nagradu za životno delo. Predavao na Globalnoj školi za top menadžere u reklamnim agencijama, kao i na brojnim konferencijama širom sveta.

O knjizi

Autobiografija kao takva, uvek je pomalo i istorijska čitanka. Čine je 33 priče iz života o uspehu, padu i ponovnom uspehu, a na kraju svake čitaoca očekuje pouka: Šta sam naučio. Iskreno o počecima, nastanku i razvoju Saatchi and Saatchi za jugoistočnu Evropu, saradnji sa Draganom Sakanom, usponima, padovima, ponovnim usponima.

Kako sprečiti da neuspeh zaustavi razvoj, pepoznati i iskoristiti šanse, izbeći “ne” ili, ukoliko je nemoguće, nadomestiti ga nekim “da”.

Govori i o tome šta znači poslovno partnerstvo, koji su faktori od značaja za uspeh poslovnog partnerstva, kako prepoznati neophodnost “razvoda” od poslovnog partnera i kako što bezbolnije proći kroz to.

Utisak

Najvažnija vrednost ove knjige nalazi se u stručnosti autora. Iz prve ruke ispričana iskustva jednog od ovdašnjih magova marketinga motivišu, pokreću na uspeh, ali i pomažu pri preživljavanju neuspeha.

Niti je udžbenik, još manje ulazi u  self-help, ali će verovatno podučiti i pomoći ličnom razvoju bolje nego brojne druge iz navedenih kategorija.

[button link=”https://www.clio.rs/knjige.php?id=513&utm_source=marketingitd&utm_medium=button&utm_campaign=kakodalogija” size=”medium” target=”blank”]Poruči knjigu | Osnovi kakodalogije – Ivan Stanković (CLIO)[/button]*

Citat

Čim dobiješ nagradu, odmah je zaboravi. Ali je prvo dobij.

Upornost je veoma bitna za uspeh. Vrlo često udav bolje prođe nego ubav.

Uspesi se stvaraju tamo gde drugi nisu videli šanse.

Kad nešto novo naučiš, primeni ga, podeli znanje s drugima.

Ako imaš problem koji može da se reši novcem, to nije problem.

*Knjiga je deo privatne arhive. Pročitajte naš Princip etičnosti

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

2 komentara

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.