Srpska asocijacija menadžera je u ponedelja, 24.12., prvi put po izboru svojih članova dodelila „GODIŠNJE NAGRADE SAM-a”, u četiri kategorije: Najbolji poslodavac, Najbolji menadžer, Najbolji mladi menadžer i Najbolja institucija za obrazovanje i usavršavanje menadžera.

Prvu nagradu i titulu Najbolji menadžer 2012 dobio je Veran Matić, predsednik borda direktora B92 i predsednik fonda B92, između ostalog i za najveći doprinos društvenoj odgovornosti kroz akciju „Bitka za bebe”, dok su drugu i treću nagradu za Najboljeg menadžera osvojili Vladan Živanović, izvršni direktor SAGE i Borislav Miljanović iz Represent Systema.

“Prvi zadatak dobrog menadžera je da nauči kako da stvara vrednost za svoju kompaniju a obaveza najboljih menadžera je da deo tih vrednosti vrate društvu. Od svih pomenutih kriterijuma, mislim da je društvena odgovornost najvažnija, pogotovu sada” – rekao je Bojan Radun koji je dodelio nagradu za Najboljeg menadžera u 2012. godini.

bora_miljanovic_sam

Specijalni gost večeri, predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić, uručio je priznanja nagrađenima u kategoriji Najbolji poslodavac. Grand prix za Najboljeg poslodavca u 2012. dodeljen je Naftnoj industriji Srbije (NIS) i nagradu je primio generalni direktor NIS-a Kiril Kravčenko. Druga nagrada u kategoriji Najbolji poslodavac 2012 dodeljena je Telenoru, dok je treću nagradu po broju glasova članova SAM-a osvojila Erste banka.

ivica_dacic_sam

Kriterijumi pri izboru su bili: radni uslovi i motivacija, mogućnost stručnog usavršavanja, rukovođenje talentima, reputacija i društvena odgovornost.

SAM je dodelio i nagrade najboljim mladim menadžerima do 35. godina. U ovoj kategoriji prvu nagradu i titulu Najbolji mladi menadžer 2012 dobio je Aleksandar Poznanić, direktor marketinga u kompaniji Jaffa, dok su drugu i treću nagradu u ovoj kategoriji osvojili Boško Tomašević iz Jones Lang LaSalle i Darko Popović, član IO Banca Intese.

Kriterijumi pri izboru su bili: kreativnost i inovativnost, vizionarstvo i komunikacija.

“Od svih nominovanih a posebno od nagrađenih u ovoj kategoriji, očekujem da nastave da budu maksimalno kreativni. Kreativnost je, po mom mišljenju, jedna od retkih komparativnih prednosti Srbije a po opštem uverenju, jedna od ključnih veština odličnih menadžera i vrhunskih lidera. Potpuno sam siguran da smo izabrali najkreativnije.” – rekao je Miša Lukić, koji je dodelio nagradu za Najboljeg mladog menadžera u 2012. godini, po izboru članova SAM-a.

Članovi SAM glasali su i za Najbolju instituciju za obrazovanje i profesionalno usavršavanje menadžera i u ovoj kategoriji prvu nagradu je dobio Fakultet organizacionih nauka, drugu Cotrugli Business School dok je treću nagradu dobio Adizes SEE.

Kriterijumi pri izboru su bili: reputacija, dobar balans praktičnih i teorijskih znanja i veština i najadekvatniji nastavni plan.

Sekcija mladih perspektivnih lidera u okviru SAM-a – SAMPLE dodelila je i specijalnu nagradu za najveći doprinos mladima i to Srđanu Ognjanoviću, menadžeru Matematičke gimnazije u Beogradu. Srđan i njegov tim već godinama sa velikim entuzijazom rade na negovanju mladih srpskih talentovanih lidera u znanju, a ove godine je postignut i vrhunski rezultat kada je Teodor fon Burg učenik Matematičke gimnazije ostvario istorijski uspeh na Olimpijadi u Argentini sa najvećim brojem medalja ikada osvojenih na ovom takmičenju.

Foto: B92, SAM

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.