Povodom izjave predsednika Srbije Tomislava Nikolića da “Nije ‘Simpo’ pi-ar agencija, nego iz njegovih fabrika izlaze gotovi proizvodi i ne traži ‘Simpo’ novac na poklon kao što su mnogi u Srbiji navikli” (izjavu u celosti možete pogledati na stranici RTS) oglasilo se strukovno udruženje Društva Srbije za odnose s javnošću saopštenjem koje vam prenosimo u celosti:

PR agencije doprinose razvoju srpske ekonomije

Društvo Srbije za odnose s javnošću, nacionalna strukovna organizacija profesionalaca koji se bave odnosima s javnošću i komunikacijama, izražava zabrinutost povodom izjave predsednika Srbije Tomislava Nikolića izrečene u petak 7. decembra 2012. prilikom posete fabrici nameštaja SIMPO u Vranju. Predsednik Nikolić doslovno je izjavio: “Nije ‘Simpo’ pi-ar agencija, nego iz njegovih fabrika izlaze gotovi proizvodi i ne traži ‘Simpo’ novac na poklon kao što su mnogi u Srbiji navikli”.

To da SIMPO nije PR agencija znamo svi, ali znamo i to da agencije za odnose s javnošću (PR agencije) koje vode naši članovi i članice spadaju u male i srednje firme koje uredno plaćaju poreze, plate i doprinose jer ih vode dobri preduzetnici svesni da bez njihove podrške mnoga privatna preduzeća ne bi našla svoj put do kupca i opstala na tržištu. Sam SIMPO jedan je od pozitivnih primera koliko su marketinške i PR agencije kao i njihovi in-house stručnjaci za komuniukaciju doprineli 49. godišnjem uspešnom poslovanju kompanije.

PR stručnjaci ne učestvuju u procesu prozvodnje, ali doprinose stvaranju dodatne vrednosti proizvoda, usluga i kompanija koje komuniciraju, kao i njihovoj dobroj reputaciji. Verujemo da to zna i predsednik Nikolić, jer kao profesionalci zapažamo da se, od preuzimanja mandata, njegova komunikacija sa različitim javnostima menja uglavnom u pozitivnom pravcu.

Preduzetnici zaposleni u agencijama za komunikacije ne traže od države nikakve pogodnosti niti povlašćeni status u ovim teškim vremenima, već samo da budu uvaženi kao struka koja doprinosi razvoju srpske ekonomije i ukupnog imidža zemlje, radeći poslove odnosa s javnošću koji doprinose boljoj promociji, upravljanju ugledom i većem razumevanju naše ukupne stvarnosti.

Bilo bi nam drago da se predsednik Nikolić i čelnici u javnoj upravi više angažuju da institucije sistema unaprede svoje odnose i komunikaciju sa građanima i svim drugim zainteresovanim javnostima u zemlji i svetu.
Društvo za odnose s javnošću i profesionalci koji su u njemu okupljeni stoje na raposlaganju da pomognu u takvom angažovanju.

S poštovanjem,
Upravni odbor
DSOJ

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.