Danas je kompanija Telekom Srbija objavila da će na predstojećoj konferenciji Blogomanija pustiti u rad i svoj korporativni blog. Na to su se odlučili, kako stoji u zvaničnoj objavi, prateći globalne komunikacijske trendove, kako bi svojim korisnicima pružili još jedno mesto namenjeno informisanju korisnika o uslugama, aktivnostima kao i novim tendencijama iz oblasti telekomunikacija. Ovim povodom razgovarali smo sa Veljkom Odobašićem, šefom Službe za digitalnu komunikaciju ove kompanije.

Kako ste kompanija TS odlučila za pokretanje korporativnog bloga? Taj vid komunikacije nije toliko uobičajen na našim prostorima, da li je konferencija Blogomanija doprinela toj odluci?

Telekom Srbija kao moderna i inovativna kompanija ima potrebu da komunicira sa svojim korisnicima putem različitih kanala. U blogu smo prepoznali potencijal da komunikaciju sa našim korisnicima podignemo na viši nivo.

Kroz sadržaj ćemo se truditi da naše usluge i aktivnosti predstavimo korisniku iz jednog drugačijeg ugla. Sa tekstovima, oslobođenim od strogo stručnih termina, blog će komunicirati na način pristupačan za sve korisnike.

Opredeljenje da Telekom Srbija bude generalni sponzor Blogomanije je usledilo kao logičan nastavak već donete odluke o pokretanju našeg korporativnog bloga.

Koje teme će se obrađivati na blogu? Da li će korisnici moći da predlože teme o kojima bi želeli da čitaju i na koji način bi to mogli da učine?

Na blogu ćemo prvenstveno obrađivati teme o uslugama Telekoma Srbija, o aktivnostima same kompanije, tendencijama u oblasti telekomunikacija kao i o doprinosu naše kompanije uslovima života u društvu koje nas okružuje.

Interakciju sa korisnicima održavamo i putem društvenih mreža i kroz njihove sugestije kreiramo teme koje će se naći na blogu. Takođe, blog će biti otvoren za komentare koji će u značajnoj meri doprineti kvalitetu njegovog sadržaja.

Kako ste pripremili tim koji će biti zadužen za pisanje na blogu? Da li ste angažovali posebne saradnike, ili su već postojeći zaposleni obučeni za to?

U okviru Sektora za PR Telekoma Srbija formirana je posebna služba za Digitalne komunikacije. Ovu službu čini mlad i veoma talentovan tim ljudi zadužen za praćenje i unapređenje reputacije kompanije na Internetu a čiji će zadatak biti i kreiranje sadržaja bloga.

Pored našeg stručnog kadra na posebnim projektima su angažovani i spoljni saradnici specijalizovani za ovu oblast, koji su svojim iskustvom doprineli još boljem kvalitetu odabira tema.

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.