Udruženje za tržišne komunikacije Srbije (UEPS) dodelilo je nagrade najboljima iz oblasti komunikacijsko-marketinško-propagadne struke. Među agencijama koje su osvojile najviše priznanja su New Moment, McCann Beograd, Communis i MMS Communicacions ( Leo Burnett, Saatchi&Saatchi, Publicis).

Nagradu UEPS za životno delo dobio je profesor dr Srđan Bogosavljević za sve što je dao marketingu tokom duge i uspešne karijere istraživača, eksperta za matematičku statistiku i za multivarijantne i klaster analize, ali i kao osnivač i vođa nekoliko istraživačkih službi, agencija i laboratorija.

Priznanje “Dragan Sakan – Nova ideja” pripalo je predsedniku borda direktora TV B92, Veranu Matiću, za drugačije, inovativnije razmišljanje u oblasti komunikacija, i za ideje koje menjaju i unapređuju novinarsku profesiju.

Grand Prix dobila je kampanja ”Nevidljivi šampioni”, Paraolimpijski komitet Srbije.

Ove godine upravni odbor UEPS uveo je nove kategorije nagrada u skladu sa razvojem novih komunikacijskih kanala – priznanje za PR i Digital u više podkategorija.

Udruženje UEPS je osnovano 1960. godine kao Udruženje ekonomskih propagandista Srbije,  i za više od šest decenija ova asocijacija je organizovala mnoštvo stručnih skupova, prezentacija, seminara, kreativnih radionica i sl.

Svakog  26. decembra (na dan osnivanja UEPS-a) proslavlja se Dan Propagandista Srbije, gde se dodeljuju tradicionalna Priznanja za najbolju kampanju, najbolji tv spot, dizajn, print, izdavaštvo itd.

Foto: Blumen Group

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.