NIVEA proizvodi u 2013. godinu ulaze u novoj ambalaži, i sa novim logotipom. Prepoznatljiva plava, metalna kutija je proizvod koji je već dobro pozicioniran kao brend u svesti potrošača. Upravo to je bio zadatak redizajna: široku paletu NIVEA proizvoda učiniti jednako prepoznatljivima već na prvi pogled.

Nivea: osvežen logotip

Nivea: osvežen logotip

Međunarodno priznati industrijski dizajner Yves Béhar udružio se sa Beiersdorf Design Management timom kako bi kreirali “novi, jedinstveni i inovativni dizajn koji ističe vrednosti NIVEA brenda”. Čuvena “plava, metalna kutija” bila je inspiracija dizajnerima i osnova za redizajn: upravo ta kutija je postala novi logotip. Okrugli poklopac ambalaže na kojem se nalazi ugraviran NIVEA logo očigledno je namerno urađen veoma slično metalnoj kutiji kako bi kupce asocirao na dobro poznatu kremu.

Nivea: novi dizajn ambalaže

Nivea: novi dizajn ambalaže

Do kraja januara novi dizajn ambalaže i redizajnirani logotip će stići na tržišta više od 200 zemalja širom sveta.

NIVEA logotipi kroz istoriju

NIVEA logotipi kroz istoriju (Ilustracija: designboom.com)

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

2 komentara

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.