Na današnjem BlackBerry 10 događaju, Thorsten Heins (generalni menadžer), objavio je da kompanija  Research In Motion (skraćeno: RIM) od danas menja ime u (iznenađujuće?) BlackBerry“Jedan brend. Jedno obećanje. Naši korisnici koriste BlackBerry, naši zaposleni rade za BlackBerry, i deoničari su vlasnici BlackBerryja.” izjavio je Heins.

U upravo objavljenom intervjuu, direktor marketinga Frank Boulben objašnjava razloge, i između ostalog kaže da je sada bilo pravo vreme za re-branding: simbolična promena u imenu kompanije, u isto vreme sa novim uređajem.

BlackBerry 10

Novi BlackBerry je izrađen od kombinacije čelika i stakla, i ima AMOLED displej. Oznake na crnoj tastaturi su bele boje. Kako izgleda BlackBerry 10 u ruci korisnika pogledajte u sledećem snimku:

Još video snimaka o BlackBerry 10 uređaju možete pogledati na zvaničnom BlackBerry Youtube kanalu.

Hoće li im re-branding pomoći?

Willard Foxton na The Telegraph blogu iznosi sumnje u uspeh novog BlackBerryja, smatrajući da nikada neće moći da nadoknade “slepilo” za konkurenciju zbog koje je BlackBerry uređaj izgubio bitku od Apple kompanije i njihovog iPhonea. Pravi “rat”, smatra Foxton, i dalje se vodi samo između Androida i iOS sistema.

Trenutno je u ponudi 70.000 aplikacija, među kojima su i one najkorišćenije: Skype, Facebook, Twitter, Foursquare, LinkedIn, Amazon Kindle, ali i magazini poput The Economist, NY Times, Men’s Health, Cosmopolitan, a tu su i Angry Birds Star Wars, koje se nude besplatno za prvi milion korisnika BB10.

Da li je ovo dovoljno da BlackBerry zainteresuje korisnike?

Ilustracija: theverge.com

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

4 komentara

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.