“Da li je hrana ili je piće? Marketari će u 2013. godini nastaviti da eksperimentišu, stavljajući tradicionalno čvrstu hranu u tečnu formu, dok će napitke nuditi kao čvrste obroke.”  Poznati magazin Advertising Age ovako započinje svoju zanimljivu najavu trendova za 2013. godinu kada je reč o prehrambrenoj industriji.

Kellogg’s, poznati brend u proizvodnji žitarica, ponudio je Breakfast To Go”, čokoladni milk šejk doručak u tečnom stanju.

Tečni doručak za poneti (Ilustracija: Kellogg's)

Tečni doručak za poneti (Ilustracija: Kellogg’s)

Autorka teksta se i sama uverila u ovaj trend, pijući svoju omiljenu čokoladicu – u vidu čokoladnog mleka. Međutim, pokušaji da dođemo do bilo kakvih informacija na zvaničnoj web adresi kompanije Mars i Mars čokoladice ostali su bez rezultata. Obzirom da ima i drugih korisnika Interneta koji su sa istim iznenađenjem podelili svoje Mars ITAL iskustvo, za pretpostaviti je da je u pitanju ograničena serija i da se čekaju reakcije potrošača, kako bi se planirao dalji nastup.

mars_ital_choco_drink

Mars ITAL (Ilustracija: privatna arhiva)

I dok se na marketinškom polju u razvijenom svetu utrkuju ko će da svoj proizvod predstavi u što interesantnijem, potpuno drugačijem izdanju, u Srbiji su stigli do razmatranja da li je potrebno promeniti ambalažu proizvoda, jer ne zadovoljava kriterijume inostranog tržišta. Prehrambeni brendovi za sada jedino eksperimentišu sa ukusima, pa tako imamo omiljene keksove sa ili bez čokolade, jagode i jogurta, dok biskvite tradicionalno prelivane narandžom sada možemo jesti i sa malinama ili višnjama, a čips možemo jesti sa ukusima sira, kiselih krastavaca, slanine i sl. Biće interesantno videti ko će se (ako iko) od njih prvi usuditi da ponudi svoj proizvod u drugom agregatnom stanju.

Napomena: iskazana lična osećanja nemaju uticaj na objektivnost teksta. Molimo pročitajte naš Princip etičnosti.

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.