Kao nastavak priče o zanimljivim  patentima Apple i Samsung kompanija stiže vest o novom  patentu kompanije Apple, i to o patentu koji će glasine o iWatch učiniti još snažnijim. iWatch je (prema glasinama) prenosivi uređaj s fleksibilnim ekranom koji se može nositi oko zgloba kao tzv. slap narukvica

Ovakva narukvica omogućava dve pozicije: u prvom narukvica može biti ravna, dok se u drugom nakon blagog udaranja o zglob obavija oko njega.  Prilikom promene položaja ekran se prilagođava novonastalom položaju, a to čini pomoću senzora  koji omogućavaju satu da prepozna gde je kraj i tako formira univerzalnu dimenziju dok je još okovir displeja oko ručnog zgloba, bez ikakvih preklapanja vizuelnih efekata. Tipična slap narukvica je oko 2.5 cm širine i oko 23 cm dužine .

apple-flexible-watch

Patent koji je Apple prijavio nudi softver koji obezbeđuje korisniku da menja redosled na playlisti, da ima uvid u spisak poslednjih telefonskih poziva, ili odgovori na poruku pomoću jednostavne virtuelne tastature na ekranu.

Ovaj patentirani uređaj će se napajti korišćenjem solarne energije preko same narukvice koja će apsorbovati svetlost, kao i korišćenjem kinetičke energije, što će produžiti vek trajanja baterije.

Postavlja se pitanje koliko će izdržljiva biti slap narukvica i njen ekran, uzevši u obzir (očekivanu) svakodnevnu upotrebu. Za sada je samo poznato da je narukvica napravljena od fleksibilnih čeličnih traka koje su presvučene platnenim koricama.

O autoru/ki

Tamara Dragić

Diplomirani novinar. Nepopravljivi oprtimista. Nikad oportunista. Trvrdoglavo apoliticna. Supruga, majka... veliko dete!

4 komentara

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.