Prepoznatljivo lice specifične lepote, zavodljivi pogled i osmeh, graciozni hod i pokreti – sve po čemu je Audrey Hepburn bila poznata, tu je. Radnja je smeštena u italijanski grad Amalfi, a filteri pomažu da sve izgleda savršeno “starinski”: ko ne zna drugačije, lako bi pomislio da je u pitanju neka starija reklama.


Međutim, Audrey iz ove reklame nije “prava” Audrey. Ova je “napravljena” (nećemo reći oživljena) uz pomoć kompjuterske tehnologije (CGI – computer-generated image).

Ovo nije prvi put da se Audrey Hepburn pojavljuje posthumno u reklamama: pre nekoliko godina je brend GAP reklamirao crne uske pantalone (skinny black) uz pomoć čuvene scene iz filma “Funny face” (muzika: AC/DC “Back in Black”).

No, čini se da je, barem za ovih nekoliko dana koliko je online,  reklama za Galaxy čokolade bolje prihvaćena od GAP-ovog spota, iako je u njemu iskorišćen pravi snimak Audrey. Obe su odobrene od strane naslednika prava na njen lik i delo (Sean Ferrer i Luca Dotti), ali čini se da obožavateljima više prija da Audrey Hepburn gledaju u onom izdanju u kojem je pamte – kao slatku i zavodljivu, a ne razigranu rokerku.

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.