Još jedan pokazatelj u kojoj meri je bitna promocija putem Interneta, pogotovo društvenih mreža, jeste obnavljanje kampanje kompanije Ford “Fiesta Movement”  iz 2009. godine. Tada su izabrani korisnici društvenih mreža imali prilike da isprobaju Fordov hečbek (hatchback) koji je bio nešto sasvim novo na američkom tržištu.

Ove godine je u Njujorku pokrenut novi “Fiesta movement”  pod nazivom “A social remix“: bitka za 100 novih Fiesta može da počne! Korisnici blogova i društvenih medija dobiće potpuno nove automobile, osiguranje i gorivo za 6 meseci koliko će  voziti Fiestu, a za to vreme  imaće prilike da kroz fotografije, video snimke i tekstove, iznesu svoja iskustva i time doprinesu promociji Fordovog proizvoda.

Scott Monty, zadužen za društvene medije kompanije Ford, smatra da će snimci i fotografije koje će korisnici “pozajmljenih” automobila deliti na svojim profilima direktno doprineti medijskoj kampanji.  Najbolje rangirani prilozi biće objavljeni, a njihovom autoru pružiće se prilika da se nađe na reklami za Fiestu koja će biti puštena u prodaju 2014. godine.

Obzirom da je ovaj vid promocije iz 2009. ocenjen kao veoma uspešan, neki od tadašnjih korisnika ponovo će imati priliku da voze novu Fiestu u zamenu za promociju na ličnom profilu.

Oni koji žele da postanu “agenti” gigantske kompanije, mogu se prijaviti putem web stranice  posvećene ovoj kampanji. Potrebno je ostaviti podatke o aktivnostima na profilima društvenih mreža, URL do bloga i video aplikaciju.

O autoru/ki

Tamara Dragić

Diplomirani novinar. Nepopravljivi oprtimista. Nikad oportunista. Trvrdoglavo apoliticna. Supruga, majka... veliko dete!

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.