Frižider koji pravi led i/ili izbacuje hladnu vodu odavno nije ništa čudno, ni novo. Frižider koji pravi soda-vodu – i to sa gustinom mehurića po vašoj želji –  jeste novost, koja stiže kao rezultat  saradnje kompanija Samsung i Sodastream.

Frižider će se naći u prodaji u aprilu (barem kada je tržište Sjedinjenih Američkih Država u pitanju), a koristi istu tehnologiju koje se oni stariji među čitaocima sećaju: zamenljive CO2 cilindre (patrone).  Nekada izuzetno popularni, danas se na našem tržištu vrlo retko mogu naći, no Sodastream ih lagano vraća na tržište SAD – ovog puta uz (moderniju) pomoć Samsunga.

Ilustracija: WIRED.com

Ilustracija: WIRED.com

Kao što su naši roditelji nekada menjali patrone na soda-bocama (popularno zvanim sifon), po istom principu funkcioniše i ovaj frižider.  Kao i na nekim sifonima i na Sodastream mašinama, moguće je odabrati tri nivoa karbonacije (“gaziranosti”), već prema ukusu svakog korisnika.

Sodastream aparat (ilustracija Sodastream)

Sodastream aparat (ilustracija Sodastream)

Cena ovog frižidera, čija je oznaka RF31FMESBSR, je za tržište SAD 3899 američkih dolara.  Ukoliko vam se dopada ideja da ne teglite flaše i flaše kisele vode, koje vam potom zatrpavaju ostavu, đubre i okolinu, a cena ovog frižidera se ne uklapa u vaš budžet, potražite po oglasima aparat za pravljenje soda-vode, iliti sifon – zauzima manje mesta, jeftiniji je, a jednako jednostavan za upotrebu.

Ilustracija: Limundo

Ilustracija: Limundo

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.