Super Bowl je finalna utakmica Nacionalne fudbalske lige (National Football League – NFL) u američkom fudbalu, koja već godinama predstavlja najgledaniji televizijski program u Sjedinjenim Američkim Državama. Vremenom je postala poznata ne samo kao najvažniji događaj NFL-a, nego i po reklamama koje se snimaju posebno za svrhu prikazivanja tokom ove utakmice, i vrlo često su to i najbolje reklame koje ćete videti te godine.

Ove godine je prikazano ukupno 47 reklama, a cena oglašavanja je 4 miliona američkih dolara za 30 sekundi (porast od prošlogodišnjih 3,5 mil $). U prethodnom tekstu prikazali smo 5 najboljih reklama iz automobilske industrije, a ovde možete videti 4 reklame posvećene hrani i sokovima – zapravo, oglašavali su se samo Coca-Cola i Pepsi, a u naš izbor ušla je samo Coca-Cola.

Viva Young – Taco Bell (Deutsch, Los Angeles)

Ne dešava se često da se za reklamne spotove angažuju stariji ljudi, pogotovo ne ukoliko oni nisu primarna ciljna grupa. Međutim, Taco Bell je odlučio na baš to neuobičajeno, koristeći obradu We are young na španskom jeziku. Utisci nisu jednoglasni – nekima nije prijatno da je gledaju, dok je, čini se, ipak više onih kojima se dopada.

Goat 4 Sale – Doritos

Doritos je napravio konkurs za svoju oglasnu poruku, i ovo je reklama koja je osvojila sve(t). Čudna, zabavna i ,mada implicira da Doritos prave nesnosnu buku, dobro je primljena. Pogledajte  zašto je ova koza na prodaju:

Morning Run – MilkPEP (Deutsch, Los Angeles)

Kada ste brižni otac, ništa vas neće zaustaviti u nameri da obezbedite svojoj deci zdrav obrok, a mleko je, znamo, zdravo. Dwayne The Rock Johnson je zvezda ove reklame:

Security Camera – Coca-Cola (Landia, Buenos Aires)

Ovo je reklama koja se od novembra prikazuje u Latinskoj Americi, a u nešto kraćem izdanju je bila prikazana i na ovogodišnjem Super Bowlu. Bez namere da favorizujemo bilo koga, odlučili smo se da postavimo neisečenu reklamu u trajanju od jednog minuta i 30 sekundi, jer je zaista zanimljivo pogledati šta se sve vidi na sigurnosnim kamerama širom sveta.

Ilustracija: beyonce.com

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

2 komentara

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.