Super Bowl je finalna utakmica Nacionalne fudbalske lige (National Football League – NFL) u američkom fudbalu, koja već godinama predstavlja najgledaniji televizijski program u Sjedinjenim Američkim Državama. Vremenom je postala poznata ne samo kao najvažniji događaj NFL-a, nego i po reklamama koje se snimaju posebno za svrhu prikazivanja tokom ove utakmice, i vrlo često su to i najbolje reklame koje ćete videti te godine.

Ove godine je prikazano ukupno 47 reklama, a cena oglašavanja je 4 miliona američkih dolara za 30 sekundi (porast od prošlogodišnjih 3,5 mil $). U prethodnim tekstovima prikazali smo 5 najboljih reklama iz automobilske industrije i 4 najbolje reklame o hrani i sokovima, a ovaj tekst se bavi glavnim osvežavajućim napitkom kada su u pitanju sportski događaji –  pivom.

Ako ste se ponadali da ćete videti veliki broj reklama, jer nam je bilo teško da odaberemo, malo je reći da ste pogrešili. Prikazano je svega 6 reklama za pivo, a od toga jedva da su 3 zaslužile da se nađu na ovoj listi.

The Clydesdales: “Brotherhood” – Budweiser (Anomaly, New York)

Muške emocije, to je karta na koju je igrao Budweiser u ovom reklamnom spotu i, sudeći po reakcijama, to im je bila dobra odluka. Svaki ljubitelj životinja uzdahnuće na kraju ovog kratkog filma.

Journey – Bud Light (Translation, New York)

Sujeverje, toliko česta stvar u sportu, bilo je inspiracija za seriju reklamnih spotova, čiji je vrhunac ovaj čija je zvezda Stevie Wonder. Magija deluje – samo ako neko drugi ne radi to isto.

Lucky Chair – Bud Light (Translation, New York)

Još jedna iz iste serije. Ni ovog puta nema nagih ženskih tela. Ali polunagih… ;)

Ilustracija: adweek.com

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

1 komentar

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.