Marketinški tim  koncerna Bambi zadužen za društvene mreže je osmislio veoma zanimljiv način kako da promoviše novi nalog na jednoj mreži – tako što će ga reklamirati na drugoj, a uz pomoć tzv. user-generated content, odnosno: sadržaja koji kreiraju korisnici.

Do sada se unakrsna promocija naloga na društvenim mrežama odvijala uglavnom tako što se sa jedne (npr. Twittera) s vremena na vreme podsećaju korisnici koji koriste drugu (npr. YouTube) da dati brend ima nalog i na toj mreži, i da ga mogu i tamo “pratiti” i čitati objave. Bambi se odlučio na nešto drugačiju kampanju: dovoljno primamljivom glavnom nagradom su odlučili da animiraju korisnike Facebooka da se priključe njihovoj fan stranici na ovoj mreži, ujedno radeći promociju za svoj novi nalog na Twitteru.

Konkurs je organizovan tako da putem aplikacije Tvitni JOŠ! zainteresovani korisnici daju predloge tvitova – slogana, čija je dužina ograničena dužinom jednog tvita (140 karaktera). Moguće je poslati najviše jedan predlog dnevno, a žiri će odabrati 10 najinteresantnijih koji će biti objavljeni kao prvih 10 tvitova sa naloga @BambiJOS.

Kako je navedeno u pravilima konkursa, žiri čine brand manager za JOŠ!, PR manager kompanije Bambi-Banat a.d., predstavnici marketinške agencije Orange studio, i – Uticajni Tviteraš.

Konkurs je pokrenut 18. marta 2013. godine, a traje do 1. aprila 2013. godine. Nagrade su za prvo mesto – Samsung GALAXY TAB P1000 i paket JOŠ! proizvoda, a za slogane od drugog do desetog mesta po paket JOŠ! proizvoda.

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.