Ukoliko ste primetili problem u društvu i ukoliko znate kako da ga rešite koristeći računare i/ili mobilne telefone – onda ste upravo vi potrebni građanima Crne GoreNVO DigitalizujMe i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori organizuju takmičenje za izradu najbolje softverske aplikacije na temu “Transparentnost i odgovornost ”. Takmičenje se organizuje u okviru projekta “Otvorene ideje za Crnu Goru”.

Organizatori pozivaju sve zainteresovane pojedince i timove da učestvuju u rešavanju problema koji se tiču celog društva. Traže se programeri, dizajneri, kreativci i drugi zainteresovani građani Crne Gore da formiraju timove i da se prijave za ovo takmičenje.

Konkurs za izradu najboljeg rešenja iz oblasti Vlada 2.0 i Građanin 2.0 će biti otvoren od 21. marta. Zainteresovani treba da prijave svoje timove i svoje ideje na sajtu Otvorene Ideje najkasnije do 28. aprila, kada će svim timovima biti dodeljeni mentori sa kojima će raditi do 11. maja. Najbolji tim čeka atraktivna nagrada u iznosu od 5.000 američkih dolara, dok druga nagrada iznosi 2.000 dolara.

Tema Vlada 2.0 odnosi se na ideje o tome kako iskoristiti moć tehnologije da bi građani-aktivisti uticali na poštovanje zakona i rešavanje problema, tj. da bi podstakli Vladu i javne ustanove da rade u službi građana. U okviru teme Građanin 2.0 očekuju se ideje o tome kako da se iskoristi moć tehnologija (Internet, mobilna tehnologija) za poboljšanje kvaliteta života u našem društvu.

Na stranici Otvorene Ideje – Takmičenje možete pronaći ideje koje su rezultat prve faze ovog projekta, koje možete koristiti u razvoju svojih rešenja. Naravno, možete predložiti i razviti svoju, originalnu ideju, ukoliko je ona u duhu projekta i uklapa se u date teme.

Možete se osloniti na bilo koju tehnologiju za koju smatrate da može da posluži u svrhe olakšavanja svakodnevnog života. Naš zadatak je da vam pomognemo da svoju ideju ostvarite i da je predstavite građanima Crne Gore.

Takmičenje će u javnosti biti zvanično predstavljeno 30. marta u 12h, u prostorijama Fakulteta za informacione tehnologije, Univerziteta “Mediteran” u Podgorici. Rešenja će biti predstavljena u Podgorici 11. maja, kada će biti proglašeni i pobjednici. Pobednički tim treba da aplikaciju pusti u rad nakon takmičenja, a novčanu nagradu treba da iskoristi do kraja godine na usavršavanje svog rešenja, koristeći povratne informacije od stručnjaka i samih građana.

O autoru/ki

marketing ITD

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.