U svetu marketinga Dan zaljubljenih je poslednjih godina postao jedan od datuma od kojih se mnogo očekuje, bar kada su kreativnost i inovativnost u pitanju. Kompanije sve više koriste ovaj datum kao priliku da prodube svoju komunikaciju sa svojim potrošačima, nagrade one najvernije i predstave se u sasvim novom svetlu, a čini se i da Osmi mart (ponovo) dobija na velikom značaju – makar ih tržišnog ugla.

Uglavnom se organizuju foto-konkursi za najlepši poljubac ili najlepši par koji se bira kroz Facebook aplikaciju. Što više lajkova, to veća šansa da osvojite nagradu. Porast fanova u kratkom periodu za Facebook stranicu koja organizuje nagradnu igru, a poklon vama – pošteno. Međutim, čini se da malo njih shvata da su ti novi lajkovi dobijeni od tzv. „lovaca na nagrade“, koji su postali fanovi i aktivni su na stranici samo dok se ne podele nagrade posle čega idu dalje – do nove nagradne igre.

Kako bismo podelili primer dobre prakse i dali ideju i podsticaj za razmišljanje nekom narednom konkursu (možda već za Osmi mart), u ovom tekstu govorimo o jednoj zanimljivoj akciji. Povodom Dana zaljubljenih u moru sličnih i recikliranih aktivacija iz ranijih godina izdvojio se pionirski projekat iza koga stoji Delta City. Ideja kojom su se vodili jeste da  organizuju nešto nesvakidašnje za svoje posetioce i celu offline aktivaciju integrišu sa online kanalima komunikacije.

Delta City je povodom Dana zaljubljenih organizovao foto-konkurs pod nazivom „Uhvati trenutak ljubavi“, ali su zaljubljeni parovi morali da posete tržni centar i njihov Hot Spot za zaljubljene kako bi učestvovali u konkursu. Napravili su foto-kabinu koja je izgledala potpuno identično kao i sve ostale, samo sa jednom bitnom razlikom, pokretanje mehanizma foto kabine je jedino bilo moguće čekiranjem putem Facebook ili Foursquare profila.

Koristeći lične profile na Facebook ili Foursqure mreži, pojedinci su se čekirali na kreiranoj lokaciji  usled čega je na njihovom profilu izlazilo obaveštenje da se nalaze u Delta City foto kabini. Čekiranjem se pokretao tajmer koji je odbrojavao pet sekundi i dao dovoljno vremena parovima da se pripreme, nakon čega bi usledilo fotkanje. Parovi su nakon završetka cele aktivacije na touch screen ekranu ispred sebe imali izbor od osam fotografija od kojih je bilo moguće izabrati četiri, koje bi odmah dobili odštampane, dok su se svih osam fotografija automatski pojavljivale u albumu koji je bio kreiran na Delta City Facebook stranici.

Delta City Hot Spot 2

Rezultat cele aktivacije je bilo zaista mnogo zanimljivih fotografija od kojih je žiri, koji su činili poznata modna blogerka Jelena Karakaš i maneken Vlada Vuksanović, morao da izabere one najupečatljivije.


Unutar foto-kabine je bila instalirana i web kamera koja je obeležila šta se sve dešavalo unutra, a najzanimljivije detalje možete pogledati na video klipu:

O autoru/ki

Aca Todorović

Archaeologist, Metaphysical naturalist, Futurist, Co-founder of trablmejker.com, Cheif Online Editor and Co-founder of Frenzy Spark Magazine Representative @cafebabelbgd. Online content researcher at Investintech. Social Media addict. Science Fiction fan. Savršeno razume srpski, ali mu biografija bolje zvuči na engleskom.

3 komentara

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.