Edukativni deo FONklama održan je u nedelju, 17.03.2013. na Fakultetu organizacionih nauka i okupio je brojne studente Univerziteta u Beogradu. Ugledni predavači su, svojim znanjem, iskustvom i primerima iz prakse uveli učesnike u svet advertajzinga na nesvakidašnji način.

Prvo predavanje održao je Ivan Ivanović, svima dobro poznati televizijski voditelj jedne od najgledanijih emisija na ovim prostorima, u kojoj svojim prepoznatljivim humorom i zanimljivim gostima zabavlja gledaoce svih uzrasta. Na opšte oduševljenje prisutnih, Ivan je na temu „Lice kao brend“ govorio na profesionalan, ali iskren i duhovit način i brojnim sopstvenim iskustvima i primerima dao korisne savete za budući rad.

Naredno predavanjepod nazivom „Kako nastaje reklama i čemu ona služi“ održao je Marko Stojiljković, specijalista iz oblasti brend menadžmenta, komunikacija i odnosa sa javnošću, kao i edukacije i treninga, trenutno zaposlen u kompaniji Heineken. Kroz studiju slučaja, učesnici su mogli da daju svoja mišljenja i predloge i da se na trenutak presele u svet reklame.

Vladan Anđelković, medijski pokrovitelj agencije New moment, iskustvo u radu sa medijima stekao je poslovanjem sa klijentima poput: „Visa“, „Michelin“, „Western Union“, i mnogim drugim. Predavanje na temu “Osnove medija planiranja” održao je na jedinstven, profesionalan i stručan način, a prisutni studenti su stekli neprocenjiva znanja.

Sledeći predavač bio je Vladimir Stanković, poznatiji kao Deda Bor, diplomirani profesor fizičkog vaspitanja, takođe i magistar iz oblasti upravljanja ljudskim resursima koji je zanimljivim spletom okolnosti i razvojem web tehnologija postao vrlo čitan bloger. Na temu “Izgradnja digitalnog identiteta” govorio je na nesvakidašnji i inovativan način i podstakao učesnike da se uključe u diskusiju na datu temu.

Poslednji, ali ne i najmanje značajan, Predrag Milićević, veliki „zaljubljenik u marketing“, održao je predavanje pod nazivom „Vi pitate, ja odgovaram“ čime je učesnicima pružena prilika da pitaju sve što ih zanima iz oblasti marketinga, advertajzinga i brendiranja.

Malo je reći da su komentari učesnika pozitivni i da su ovogodišnje FONklame ispunile očekivanja.

Zabavni deo, „Veče reklama“, održan je u ponedeljak, 18.03.2013. na Fakultetu organizacionih nauka, sa namerom da se učesnici zabave uz dva sata kvalitetnih reklama koje su u protekloj godini privukle najviše pažnje domaće i svetske javnosti, kao i da svojom humanošću doprinesu akciji „Srce za decu“. Utisci prisutnih bili su pozitivni, a organizatori su izuzetno zadovoljni posećenošću i impresionirani humanošću tih mladih ljudi.

Fotografije: FONklame

O autoru/ki

marketing ITD

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.