Nedavno smo pisali o nameri kompanije Apple da napravi  smart watch. Logičan nastavak priče je da to isto pokušavaju i iz kompanije Samsung: u izjavi za Bloomberg, Lee Young Hee  je potvrdio da kompanija radi na razvoju pametnog sata. Navodi da se kompanija Samsung dugo priprema za ovaj atraktivan proizvode i ulaže mnogo truda kako bi se našao na tržištu.

Ovo je ujedno i prva zvanična potvrda iz Samsunga, iako su bili škrti s informacijama o samom uređaju koji bi trebalo da nosi ime Galaxy Altius.  Međutim, kako Reuters navodi, pozivajući se na na neimenovani izvor, sat će moći da obavlja mnoge funkcije “pametnih” telefona.

Ilustracija: product-reviews.net

Ilustracija: product-reviews.net

Kako ovo nije prvi pokušaj Samsunga da napravi smart watch svedoče i podaci da su 1999. godine objavili da rade na prvom satu te vrste na svetu. Radilo se o satu s ekranom osetljivim  na dodir koji je imamo Bluetooth i Outlook.

 Uz razvijanje  Android platforme i obnovljenog interesa u segmentu, zahvaljujući  Pebble i drugima , ovo bi možda mogla biti povoljna godina za Samsung.

O autoru/ki

Tamara Dragić

Diplomirani novinar. Nepopravljivi oprtimista. Nikad oportunista. Trvrdoglavo apoliticna. Supruga, majka... veliko dete!

2 komentara

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.