Društvene mreže bi trebalo da budu baš to – društvena online mesta na kojima se zabavljamo. Postoji i suviše brendova koji ne vide značaj prisustva ili praćenja dešavanja, i društvene mreže koriste samo u svrhu sopstvene promocije. No, na sreću, postoje i oni drugi brendovi, koji umeju da nas zabave.

Kit Kat je učinio dobar potez kada su obratili pažnju na tvit svog fana, obične devojke (a ne poznate ličnosti, kako je do sada najčešće bilo slučaj), koja je ujedno i fan poznatog keksa Oreo. Njen tvit je bio sledeći:

Kao odgovor, Kit Kat je izazvao Oreo da odigraju Iks-Oks igricu i tako se izbore za naklonost fana. Zanimljiv i intrigantan potez kojim su odgovorili fanu, ali i uključili i drugi brend u igru.

 

Oreo je pristao na izazov i odgovorio sa sopstvenim vizuelnim twitom gde nedostaje deo Kit Kata uz hashtag #GiveOreoABreak.

Čini se da (makar pojedini) brendovi počinju da shvataju značaj brze reakcije na događaje i online razgovore. Dobar potez od strane oba brenda koji su preuzeli inicijativu i veoma brzo odregovali, i time pokrenuli brojne medije da pišu o njima – a bez mnogo truda.

Pomalo podsećaju na našu Sovicu i Tigra, zar ne? :)

ultra energy guarana facebook

Ilustracija: gaijinrevenge.blogspot.com

O autoru/ki

Dragana Marković

Veliki ljubitelj društvenih mreža, interneta i knjiga. Veliki obožavalac zime i snega. Voli da zasmejava ljude oko sebe.

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

1 komentar

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.