Ukoliko volite brze i skupe automobile, dopašće vam se i novi model koji stiže iz Lamborghinija. Ovaj superautomobil predstavljen je u ponedeljak, prvog dana sajma automobila u Ženevi: poseduje 750 konjskih snaga, a cenu je potpomogao materijal izrade: ugljenična vlakna.

Iako je zasnovan na daleko jeftnijem modelu Aventador chassis, svi dodatni delovi Veneno modela (uključujući spojlere, difuzere, razdelnike) su posebno dizajnirani kako bi držali automobil čvrsto na zemlji. No, ne samo da će cena od 4 miliona američkih dolara biti prepreka za mnoge, već i najavljena količina: samo tri ova automobila će biti puštena u prodaju.

Napravljen je u znak obeležavanja pedesete godišnjice Lamborghinija, i kao i nazivi svih drugih modela, svoje ime duguje borbi bikova – Veneno je, kako je navedeno, bio veoma brz bik, koji je živeo i borio se početkom XX veka.

Pogledajte galeriju fotografija (klikom na fotografiju biće vam prikazana u većem formatu):

 

Pogledajte i video izveštaj:

Fotografije: TIME.com

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.