U novosadskoj filijali Erste banke Park City otvoren je „Erste studentski kutak“ izrađen na osnovu projekta koji je pobedio na konkursu ove banke. Od ukupno 44 pristigla rada, žiri je odabrao 10 koje možete videti do 15. aprila u filijali u Narodnog fronta 23c u Novom Sadu.

Pobedničku ekipu „SPRST“ čine studenti master studija na beogradskom Arhitektonskom fakultetu. Osnovni elementi  projekta Dušane Nikolić, Ivane Mandić i Davida Bilobrka, čine mural koji oslikava studentski života i crvena stolica. Zanimljivost čini podatak da je sav nameštaj namenjen studentskom kutku napravljen tako da je materijal u potpunosti iskorišćen, bez ostataka. Uslov konkursa bio je da materijali za izradu nameštaja budu prirodni ili reciklirani, elementi modulirani, a prostor prilagođen mladima koji će se u njemu osećati prijatno.

ERSTE banka Studentski kutak 3

Šefica odeljenja za upravljanje segmentima Erste Banke Višnja Rubin kaže da je poznato da se ERSTE banka trudi da s mladima ostvare partnerki odnos „ Želimo da u ovaj prostor dolaze mladi da se konsultuju s našim agentima, da koriste WiFi internet, da opet izlažu svoje radove, ali i da se posećuju radionice koje će biti organizovane“. Prva edukativna radionica namenjena mladima biće održana 16. aprila, a tema će biti zapošljavanje. HR sručnjaci iz ERSTE banke govoriće učesnicima o  pisanju CV, tehnikama uspešnog razgovora za posao i ostalim pojedinostima koje bi trebalo da im pomognu da nađu posao.

Kako najavljuju iz ove kompanije, ovo je samo prvi projekat studentskog kutka koji je primenjen u samoj poslovnici, a ideja je da ih bude još. Na taj način se i studenti motivišu da se uključe i u sledeće konkurse.

ERSTE banka Studentski kutak

O autoru/ki

Tamara Dragić

Diplomirani novinar. Nepopravljivi oprtimista. Nikad oportunista. Trvrdoglavo apoliticna. Supruga, majka... veliko dete!

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.