Za razliku od logotipa, koji su menjali suviše mnogo puta do sad, Pepsi je od 1997. godine zadržao isti dizajn boce, no, čini se da im je i on dosadio. Nakon 16 godina, odlučili su se da promene izgled prepoznatljive boce i učine je modernijom “u skladu sa korporativim izgledom Pepsija i mladim duhom”.

Nova boca će imati uvijeni donji deo, sa nešto manjom etiketom, na kojoj će biti dominantniji logotip. Prvo će biti izmenjene boce zapremina 16 i 20 tečnih unci (0.5l i 0.6l), jer prema rečima Angelique Krembs, potpredsednice marketinga Pepsi brenda, to su boce koje najčešće viđamo  da se piju i nose ulicom.

Stara i nova boca Pepsija

Stara i nova boca Pepsija

Boce će se naći u prodaji od aprila, a očekuje se da polovina svih zemalja bude snabdevena novim bocama do kraja godine, uporedo sa novim brendiranjem maloprodajnih objekata.

Ovoga puta, Pepsi je odlučio da ne menja logotip. Umesto toga, dizajn će više biti prilagođen izgledu logotipa. Podsetimo se kako se do sada menjao izgled Pepsi logotipa:

Pepsi logo history

Istorija Pepsi logotipa (Izvor: www.logaster.com)

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

1 komentar

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.