Pinterest je društvena mreža koja do sada nije bila previše zanimljiva lokalnim kompanijama i brendovima. Podatak da je Pinterest od juče omogućio besplatnu analitiku svim korporativnim nalozima koji imaju verifikovani website, možda promeni stav kompanija sa ovih prostora prema ovoj društvenoj mreži.

Od sada brendovi mogu videti koliko posetilaca im Pinterest šalje direktno na njihovu stranicu, koliko ljudi je pinovalo određene fotografije sa sajta, kao i broj pregleda koje je svaki pin imao. Brendovi će takođe moći da saznaju broj impresija, kao i reach na ovoj društvenoj mreži. Ovi podaci su trenutno potpuno besplatni i predstavljaju korak ka uspostavljanju business modela koji će donositi profit upravo na osnovu monetizacije analitike.

Pinterest je za kasniji period najavio uvođenje opcije Suggestions, što predstavlja opciju preporuke određenih pinova i bordova na osnovu prethodno pregledanog sadržaja, kao i kreiranje višejezičnog sajta.

Dok sam Pinterest ne ponudi detaljniju analitiku, kao i pakete po kojima će istu prodavati, analitiku za svoje profile možete dobiti putem web servisa kao što su: CuralateReachli, Pinpuff, Pinreach, Repinly i Pinfluencer.

O autoru/ki

Miloš Raičević

Creative Thinker & Problem Solver

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.