Do početka druge PR ARENE International, edukativne konferencije za studente o odnosima sa javnošću, ostalo je nešto više od mesec dana. Konferencija će okupiti studente iz svih većih univerzitetskih centara regije, a 40 dana do početka PR ARENE International organizatori Apriori komunikacije su primili 200 prijava.

Konferencija će se održati u kultnom sarajevskom hotelu Holiday Inn, a eminentni predavači iz oblasti PR-a, medija i marketinga preneće svoja znanja studentima i kroz primere iz prakse približiti studentima njihovu buduću struku. Neki od njih su: Andy Mcguffie (Delegacija Evropske Unije u Bosni i Hercegovini), Melina Kamerić (AL Jazeera Balkans), Danijela Rakić (Beogradska Arena), Ksenija Žlof (Croatia Airlines), Zinaida Babović  (Bosnalijek dd), Tatjana Novak (Press Clipping Slovenija) i Jelena Ivanović (International Advertising Association Srbija).

Pored navedenih predavanja studenti će imati priliku i da prisustvuju panel diskusiji čiji će učesnici biti Darko Soković, Direktor centra za nove komunikacije Dokukino, Tomislav Korman, Voditelj tima za online komunikacije Vlade Republike Hrvatske, Jasna Matić, Komisija Ujedinjenih nacija za broadband i digitalni razvoj Republike Srbije i Senka Kurt, Direktorica informativnog programa RSG radija.

Inovacija na ovogodišnjoj Konferenciji je PR ARENA Generator čiji je cilj da studentima omogući praksu u kompanijama i institucijama kako bi svoja znanja i veštine dodatno usavršili kroz praktičnu primenu. Partner ovog programa je vodeći bosanskohercegovački portal za zapošljavanje – Posao.ba.

Više informacija možete pronaći na web siteu projekta www.prarena.ba na kojem možete popuniti i online prijavnicu. Kotizacija za učešće iznosi 35 KM.

PR ARENU International podržali su HT Eronet, Fabrika duhana Sarajevo, Orbico, Red Bull, Bellissima, Regulatorna agencija za komunikacije, Vijeća za štampu u BiH, Internews i hotel Holiday Inn.

O autoru/ki

marketing ITD

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.