Februar 2013. godine je za BMW Group (pod čijim imenom su BMW, Mini i Rolls-Royce)  najuspešniji do sada sa čak 133.630 prodatih vozila! Prodaja automobila  ove kompanije porasla je za odličnih 4,7% u odnosu na isti mesec  prošle godine. Gledajući na celokupnu prodaju od početka tekuće godine, BMW Group se hvali porastom od oko 7% u odnosu na isti period prošle godine.

“U februaru smo ostvarili zavidne rezultate i očekujemo da ćemo  nastaviti taj pozitivan trend inovativnim modelima koji će biti predtavljeni u ovoj godini” kaže Ian Robertson iz sektora za marketing i prodaju BMW AG, i dodaje da sa novom verzijom iz BMW Gt koja je premijerno predstavljena na Ženevskom salonu automobila proširuju ponudi vozila iz uspešne serije 3.

Uporedni prikaz prodaje u februaru 2013. godine u odnosu na prethodni period, prema brendovima

Uporedni prikaz prodaje u februaru 2013. godine u odnosu na prethodni period, prema brendovima

Što se tiče automobile marke MINI, oni beleže blag pad od 7,5% u odnosu na februar 2012. ali iz kompanije očekuju da će lansiranjem novog MINI Pacemana sredinom marta pospešiti prodaju ovog brenda.

O autoru/ki

Tamara Dragić

Diplomirani novinar. Nepopravljivi oprtimista. Nikad oportunista. Trvrdoglavo apoliticna. Supruga, majka... veliko dete!

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.