Sigurni smo da su pravi fanovi LEGO igračaka do sada već čuli da se snima film The LEGO Movie. Shvatajući potencijal i moć koju imaju njihovi fanovi i korisnici širom sveta, LEGO je našao način da i njih uključi u ovaj film.

Nagradni konkurs The ReBrick Movie Competition ima za cilj da privuče fanove da postanu deo projekta na sledeći način: potrebno je da kreiraju video-klip u trajanju između 15 i 30 sekundi koji će oslikati zadatu scenu iz filma, a pobednički video, dakle, dobija mogućnost da bude deo The LEGO movie.

Režiseri The LEGO Movie su Phil LordChristopher Miller, a glasove koje ćemo slušati pozajmiće velika imena filmske industrije, kao što su Morgan Freeman, Chris Pratt, Will Ferrell, Elizabeth Banks, Liam Neeson, Will Arnett, Nick Offerman, i Alison Brie.

O čemu se radi u filmu?

Radnja filma, koji će biti prvi dugometražni LEGO film, prati Emmeta, jednu uobičajenu, potpuno prosečnu LEGO mini-figuru koja “igra prema pravilima”, a koji biva greškom zamenjen za najekstravagantniju osobu ikada. Emmet je nehotice uvučen u spašavanje sveta, a uz pomoć družine stranaca sa kojom je na epskom zadatku – da zaustave zlog tiranina. Da se naslutiti već da je Emmet za ovo potpuno nepripremljen, što će dovesti do smešnih i zanimljivih obrta.

Zadata scena je sledeća: korišćenjem samo LEGO igračaka i LEGO mini-figura koje nisu pod licencom (nije moguće korišćenje tematskih, poput npr. Batmana i sličnih) potrebno je da kreirate LEGO scenu (bilo da je u pitanju grad, brod, zamak ili drugo). Kako bi se zaustavio zlikovac, od zadate scene potrebno je stvoriti novu, nikada to tada viđenu – što čudnije izgleda, to bolje!

Osnovna pravila za učestvovanje na konkursu su sledeća:

  1. Potrebno je da imate iznad 16 godina, i nalog na ReBrick stranici.
  2. Video-klip mora biti postavljen preko YouTube servisa, nijedan drugi nije opcija (poput Vimeo).
  3. U klipu je neohpodno uključiti LEGO mini-figure, kao i LEGO scene (neku od): LEGO City, Space, Pirates, Western, Vikings, Dino, Castle, Pharaoh’s Quest, Adventurers, Atlantis, LEGO Ninjago, ili Power Miners.
  4. Trajanje klipa mora biti između 15 i 30 sekundi.
  5. Trajanje takmičenja je od 25. marta do 6. maja.
  6. Korišćena kamera bi trebalo da ima najmanje 3.2 megapiksela i 2.40:1 aspect ratio.
  7. Od prijavljenih video-klipova, žiri će od 25 njih koji budu imali najviše glasova (YouTube likes) odabrati jedan pobednički, kao i drugo i treće mesto.
  8. Dozvoljeno je korišćenje samo originalnih LEGO delova, ali ne i logotipa LEGO.

Dakle, pripremite svoje omiljene LEGO igračke, odgovarajuću kamericu i – prionite na posao. Možda baš vi napravite pobednički video i otputujete u Hollywood.

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.