Čini se da najzad vidimo koji je bio pravi razlog što je poznati brend donjeg veša Victoria’s Secret prošle zime doveo tinejdž zvezdu Justina Biebera na scenu, dok su oko njega šetale manekenke u pamučnom donjem vešu linije Pink. Nova kampanja nosi naziv “Bring Young Things”, a poruka koju šalje se nije dopala kako roditeljima, tako i brojnim aktivistima i zaštitnicima dečijih prava.

Za razliku od čuvenih manekenki “sa oblinama” kakve ova modna kuća uvek zastupa, ovog puta vidimo mlado žensko telo, mršavo i bez karakterističnih oblina. Sezona kojoj je kampanja namenjena je spring break, odnosno, prolećni raspust, a ono što je zapravo izazvalo najviše negativnih komentara jesu natpisi na gaćicamaWild (Divlja), Call Me (Pozovi me) i Feeling Lucky? (Osećaš se srećno?).

Victorias Secret Bring Young Things 2

Victoria’s Secret brend je među prvima krenuo na tržište tinejdžerki, uvodeći liniju Pink 2004. godine. Ovaj pod-brend je usmeren ka tinejdžerkama, a karakterišu ga vesele boje grudnjaka i gaćica.

Generalni direktor finansija ovog brenda je pre par meseci izjavio sledeće:

Kada neko ima 15 ili 16 godina, šta on želi da bude? Želi da bude stariji, želi da bude cool kao devojke na koledžu – i to je deo magije koju stvaramo mi brendom Pink.

Međutim, roditeljima se ideja ispunjavanja ovih želja svojih ćerki ne dopada. Pokrenuta je i online peticija, a brojne su i reakcije kako medija tako i blogera, a jedna od reakcija kaže i da se vraćamo na vreme kada su žene same bile krive za silovanje (ako smo uopšte i uspeli da izađemo potpuno iz njega) – jer ove gaćice to “same traže”.

Victorias Secret Call Me

Šta vi mislite, da li je Victoria’s Secret preterao ovime, i prešao liniju ukusa (i prava dece da budu deca), ili je ovo normalan tok kojim bi trebalo da ide društvo?

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.