U saradnji sa kompanijom Google, Volkswagen priprema aplikaciju – društvenu mrežu, koja povezuje vaš auto (koji, prema glasinama, ne mora biti Volkswagen) i vas sa svim vašim prijateljima i drugima koji je koriste, gradeći tako društvenu zajednicu. Narodni auto tako je još jednom pokazao razumevanje za trendove doba u kojem se nalazi.

Prva društvena aplikacija koja će povećati zabavu svake vožnje – ovako je predstavljena aplikacija Smileage, čije je ime igra reči na engleskom jeziku: smile – osmeh, i mileage – broj pređenih milja, ali može biti i smile i age, odnosno doba osmeha. 

Volkswagen Smileage Connect

Potrebno je da povežete svoj automobil i aplikaciju (nije naznačeno koja će tehnologija biti u pitanju, ali za pretpostavku je da će to biti Bluetooth) i svaki put kada krenete u vožnju, aplikacija će automatski početi da prati kuda idete, dodeljivati vam poene za svaki susret sa drugim vozačima koji je koriste, a moći ćete da tagujete svoje saputnike i omogućite prijateljima i porodici da u realnom vremenu prate vaš put.

Nisu u pitanju milje, već kako ih živite, kaže Volkswagen. Ili, u slučaju društvenih mreža – kako ih delite. Obzirom da dobar deo generacije Y, kao i čitava nadolazeća generacija Z, veruju da ono što nije bilo na Facebooku (Internetu) nije se ni desilo, prema proceni autora ovog teksta Smileage će biti pun pogodak.

Bravo, Volkswagen!

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.