Prvi dan Webiz konferencije o poslovnoj primeni interneta koja se održava ovog vikenda u hotelu Vojvodina u Zrenjaninu protekao je u znaku sjajnih izlaganja i case studya. Vladimir Kovač ispred organizatora Creative Media Art oko 11h pozdravio je sve prisutne i zvanično nas uveo u program.

Miloje Sekulić ispred agencije Homepage ispričao je koji su faktori Internet prodaje, šta su okolnosti i poteškoće i na kraju kako se uslovi mogu popraviti.


Andreja Andrejević govorio je kako su se mali porodični posao i tradicionalna maufaktura razvili u uspešan Internet biznis.

 

Ispred naše najprogresivnije firme Nordeus Nikola Čavić je objasnio kako se ostvaruje uspeh u industriji video igara i kako se stvara uspešan proizvod.

 

Predrag Milićević ispred RNIDS-a preneo je koliko je nacionalni domen bitan za lokalno poslovanje ili predstavljanje stranog brenda na lokalnom tržištu, uz ukazivanje na najčešće greške koje brendovi prave.

 

Vladimir Vulić je održao najinteresantniju prezentaciju, a sigurno je da je tome doprinelo i to što je Vanja – profesor. U svom predavanju akcentovao je koliko je pre svega filozofija i organizacija biznisa od izuzetnog značaja za opstanak i da samo oni koji su spremni na promenu mogu da opstanu.

Nakon kratke pauze usledilo je izlaganje Ljubomira Kovačeva iz Telekoma Srbije koji je predstavio napredne usluge za biznis korisnike.

Dragan Varagić objasnio nam je kako imamo poslovne korisiti od Interneta i skrenuo pažnju na to kakvo je vreme u kojem živimo.

 

 

Na kraju prvog dana i ujedno poslednja prezentacija pokazala je kako se može pokrenuti posao ukoliko imate pravu nišu:

O autoru/ki

Aca Todorović

Archaeologist, Metaphysical naturalist, Futurist, Co-founder of trablmejker.com, Cheif Online Editor and Co-founder of Frenzy Spark Magazine Representative @cafebabelbgd. Online content researcher at Investintech. Social Media addict. Science Fiction fan. Savršeno razume srpski, ali mu biografija bolje zvuči na engleskom.

5 komentara

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.