Prema navodima Korea Timesa LG Electronics radi na razvoju tzv. smartwatcha, i tako sa kompanijom  Apple i Samsung ulaze u konkurentsku trku.

Kako navodi neimenovani  izvor Korea Timesa , ovo je samo deo mnogih nekomercijalnih proizvoda LG-a koji su u fazi razvoja, i nije prvi LG pokušaj. Pre široke upotrebe smart telefona, 2009. godine je kompanija LG već imala sat kompatibilan sa telefonom i s mogućnošću  da proveri poruke. Sada su rešili da usklade korak sa svojim rivalima i ponude nešto više.

Kako navodi  KT, LG radi na razvoju sledeće generacije sata, zajedno sa inovativnim proizvodom koji  će biti sličan Google Glass naočarima. Radi se o dugoroj strategije koja ima za cilj da zadrži konkurentnost u  nestabilnoj IT industriji. Ono što se za sada zna je da će sat imati Android ili Firefox operativni sistem, dok nije potvrđeno da li će imati touch-screen.

 Kada govorimo o kompaniji LG i njegovim  rivalima, poznato je da svi već imaju naprednu tehnologiju za izradu savitljivih displeja koji mogu da se prilagode ruci. Takođe, Samsung i LG  su predstavili su i zakrivljeni 55-inčni organic light emitting diode  (OLED) televizor, dokazujući time da imaju tehnologiju da naprave uređaje sa fleksibilnim ekranima i komercijalizuju ih.

Dakle, sve tri kompanije pokazale su potencijal, ostaje da vidimo ko će ga bolje iskoristiti.

Ilustracija: geek.com

O autoru/ki

Tamara Dragić

Diplomirani novinar. Nepopravljivi oprtimista. Nikad oportunista. Trvrdoglavo apoliticna. Supruga, majka... veliko dete!

2 komentara

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.