Organizatori konferencije o digitalnim komunikacijama DIGGIT su otkrili prve govornike, koji će 5. i 6. juna 2013. godine u ljubljanskom Cankarevom domu deliti znanje i iskustvo o digitalnim komunikacijama. Program uključuje primere dobre prakse, za koje su organizatori tražili da budu kako edukativni, tako i inspirišući.

02. DIGGIT će pokušati da poveže teoretsko znanje i praktična iskustva onih koji su se dokazali na području Srednje i Istočne Evrope.

Rezultate najbovijih istraživanja o upotrebi digitalnih medija i društvenih mreža, trendova na području marketinga i digitalnog komuniciranja na Internetu će izneti predstavnici kompanija koje su bile deo i prošlogodišnjeg programa: SocialbakersSearchmetrics i IAB Europe.Ove godine će im se priključiti i istraživačka mreža Ipsos.

Program koji se temelji na načelu praktičnog znanja i relevantnih informacija za lokalno tržište će uključivati praktične primere iz prakse imena  koji su na domaćem tržištu dostigli velik ugled. Među njima jesu:

  • Alban Kastrati – Ipko (Kosovo)
  • Nikola Žinić – Bruketa& Žinić OM (Hrvatska)
  • Ivan Brezak Brkan – Netokracija & TechCrunch (Hrvatska)
  • Vuk Ćosić – Najdi.si, Coolinarika.com (Podravka), vest.si, … (Slovenija, Hrvaška)

Svoje ogromno znanje i iskustvo će deliti:

I ove godine su organizatori pri kreiranju programa posvetili veliku pažnju digitalnim, medijskim i komunikacionim trendovima. Posetioci konferencije će slušati predavanja koja će sadržati i popularne reči, poput medijska konvergencadigitalni potpisonline novinarstvoneuromarketing i performance marketing.

02. DIGGIT će se posvetiti i temi koju mnogi zanemaruju: kako u digitalnom okruženju komunicirati sa potrošačima starije dobi. Dok se većina strukovnih komunikacijskih događaja posvećuje mladima, DIGGIT vas želi naučiti kako da privolite one koji tačno znaju šta, kako i kada nešto žele, a nadasve to sebi i mogu da priušte. Stariji potrošači su potrošački segment u porastu, zbog toga DIGGIT smatra da se treba posvetiti tome kako digitalne komunikacijske kanale i tehnike mogu koristiti za ciljanje starijih potrošača.

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

1 komentar

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.