U sredu 3. aprila na Beogradskom sajmu po peti put dodeljene su nagrade „Snaga kreativnosti“ pojedincima, agencijama i specijalizovanim preduzećima za postignute rezultate na tržištu marketinških usluga Srbije u 2012. godini. Za najbolji slogan u 2012. godini proglašen je tekst „Svaki popis daje opis“ koji je radila agencija Blumen Group za potrebe Republičkog zavoda za statistiku.

Nagrade „Snaga kreativnosti“ dodeljene su u četiri kategorije: TV oglasna poruka, serija komercijalnih TV oglasnih poruka, najbolji slogan, zapažena oglasna kampanja. U kategoriji TV oglasna poruka pobedila je komercijalna TV oglasna poruka „Loto sastanak sa srećom“ rađena za oglašivača Državna lutrija Srbije. Oglasnu poruku je radila agencija Draftfcb Afirma.

U kategorijama serije TV spotova i zapažene oglasne kampanje pobedili su spotovi Auto kasko osiguranje rađeni za potrebe kompanije Dunav osiguranje. Oglasnu poruku radila je agencija Profile.

„Snaga kreativnosti“ je neprofitni projekat časopisa TABOO i njegovog izdavača Svet marketinga koji doprinosi stalnom unapređenju i razvoju marketinškoh usluga u Srbiji. Ovaj projekat predstavlja smotru kreativnog stvaralaštva i prezentuje najbolja marketinška rešenja u prethodnoj godini.

Radove zapaža i selektuje, tokom 365 dana u godini, petočlana selektorska komisija. Ne postoje prijave mogućih zainteresovanih, manifestacija je bez kotizacija i drugih mogućih finanasijskih aranžmana. Svoje konačne ocene daje žiri sastavljen od trinaest članova – vrhunskih stručnjaka, teoretičara i praktičara u svetu marketinga.

U ime nagrađenih, prigodnim govorom zahvalila se Nataša Pavlović Bujas, direktorka agencije za tržišne komunikacije Blumen Group, dugogodišnja članica Društva Srbije za odnose s javnošću i aktuelnog saziva Saveta DSOJ.

Foto: Blumen Group Facebook page

O autoru/ki

marketing ITD

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.