U beogradskom hotelu “Metropol” večeras su svečano dodeljene korporativne nagrade Superbrands Srbija 2012-2013. u 34 kategorije, a specijalnu nagradu Zlatni Superbrend dobili su kompanije Bambi Banat, FIAT automobili Srbija, Philip Morris i Strawberry Energy.

Među dobitnicima nagrade Superbrends su NIS AD Novi Sad, rudarski basen Kolubara, banka Intesa, Direct Media, Ernst and Young, Vojno medicinska akademija, Delta Real Estate, Energoprojekt holding, Zorka Šabac, Holcim Srbija, Lily drogerije, Mona, Forma Ideale, Metalac, Gorenje, Comtrade, Telekom Srbija, aerodrom “Nikola Tesla”, Hemofarm, Univerzitet u Beogradu, Atelje 212, MK Mountain Resorts i B92.
Predsednik Saveta Superbrends Srbija Toplica Spasojević rekao je na svečanosti da je u konkurenciji za izbor koroprativnog superbrenda bilo oko 1.600 najpoznatijih brendova u našoj zemlji.

Brendovi su važni za privredu uopšte, jer na taj način postaju prepoznatljivi, da bi postigli veću cenu i ostvarili veći profit njihovim proizvođačima, ali i da afirmišu kvalitet i podignu nivo konkurencije, rekao je Spasojević i naglasio da je na kraju najvažniji – zadovoljan potrošač.

U konkurenciji za nagradu su bili Avon, Aktavis, Mokrogorska škola menadžmenta, Carlsberg, Coca Cola Srbija, Imlek, izdavačka kuća Laguna, DHL Srbija, Dijamant, Bambi, Ekonomski institut iz Beograda, EFG Eurobanka, Fresh and co, Frikom, Idea, farmaceutska firma Ivančić i sinovi, Maksima, bolnica Bel medic, Microsoft Srbija.

U užem krugu za nagradu bile su i kompanije OMV, Knjaz Miloš, MPC properties, PKB Korporacija, Prva srpska televizija, Raiffeisen banka, Represent Communications, Saga, Soko Štark, Lasta, VIP mobile, Tehnomanija, Telenor, Viktorija Grupa, Zlatiborac i advokatska kancelarija Janković, Popović i Mitić.

Superbrands je osnovan 1994. godine u Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Severne Irske i to je vodeća svetska platforma za promociju brendova, koja poboljšava informisanost o brendiranju i promoviše tu oblast kroz prepoznavanje i utvrđivanje vodećih međunarodnih i lokalnih brendova u svakoj zemlji članici, kojih je sada više od 80 širom sveta.

Status Superbrand omogućava privrednim društvima da budu predstavljena u luksuznom ilustrovanom izdanju koje se distribuira širom sveta, Superbrands Bible, kao i da im se oda počast na svečanoj dodeli priznanja, manifestaciji Tribute Event, koja je predviđena za 2013. godinu, a postaju i učesnici celogodišnjeg promotivnog programa u Srbiji i šire.

TGI Group International je 2006. godine prvi put uveo Superbrands u Srbiju. Superbrands predstavlja nezavisnog arbitra za brendiranje, a na taj način se odaje počast i priznanje vodećim svetskim brendovima u preko 80 zemalja. Od početaka u Velikoj Britaniji 1994. godine postignuti su izuzetni uspesi u promovisanju brendova kao posebnog marketinškog sektora, a kompanije su dobijale priznanja za izuzetne koncepte u marketingu i brendiranju.

 

 

O autoru/ki

marketing ITD

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.