Davno je prošlo vreme kada su vest o invaziji vanzemaljaca na radiju ljudi shvatali ozbiljno. Danas je Prvi april dan kada zapravo očekujemo vesti o novim proizvodima i uslugama, nadolazećim katastrofama i ostalim krajnje bizarnim situacijama.

Ni ove godine kompanije i brendovi nisu propustili priliku da zabave svoje fanove lansirajući krajnje neobične vesti. Tako je Social@Ogilvy (digitalno – društveni deo agencije Ogilvy & Mather)  promovisao novi ukus (interesantno: primetite kako su naznačili da je klijent u pitanju).

Nesquick

BMW je ljubiteljima ovog brenda objavio mogućnost da uživaju u vožnji i kada izađu iz automobila i prošetaju svoje potomke, pa su tako popularna kolica Stokkke dobila ozbiljnu konkurenciju.

BMW kolica

Somersby predstavlja najpopularniji cider od jabuke na svetu, a pred Prvi april su uradili interesantan video spot kao pandan najpopularnijoj jabuci na svetu.

 Izgleda da je i Toshiba odlučna da uđe na tržište konzola jer su baš juče promovisali svoj novi proizvod Shibasphere.

Njihov konkurent Sony se pak odlučio da ispravi Animaliju u svojoj paleti proizvoda i napravi nešto za člana porodice koga uvek zapostavljamo, našeg kućnog ljubimca.

Ni predsednik Sjedinjenih Američkih Država nije propustio priliku da se obrati povodom ovog dana – ili je to ipak bio njegov Mini Me :)

Pisali smo kako Microsoft pronalazi sjajne načine da promoviše novi Windows 8, a ni ovog puta nisu bili ništa manje kreativni jer upravo njihov operativni sistem pokreće novu Nokia mikrotalasnu pećnicu!

Nokia mikrotalasna

Adidas je po prvi put predstavio novu prolećnu kolekciju za svoju liniju Adidas Originals bez i jednog promo lica, pitamo se zašto?

adidas originals april fool spring promo

Čini se da je Google bio najkreativniji ove godine. Svi oni koji su juče proveravali posećenost svojih web stranica mogli su da primete da je određeni broj pregleda došao direktno iz svemira :)

google analytics International Space Studio

Predstavili su nam novi Gmail, i kao što je nekad uradio Ford za svoj Model T, svi će imati potpuno novi Gmail kakav su oduvek želeli, sve dok je on u plavoj boji:

Takođe, mislili su i na to kako da na globalnom nivou povećaju produktivnost, pa su kreirali novu aplikaciju koju su nazvali Levity algoritam koja će im pomoći u tome.

Google Maps Street View još uvek nije došao kod nas, ali su zato u dubinama mora nedaleko od Madagaskara pronašli davno izgubljene mape čuvenog kapetana Kida. Kako sami nisu mogli da reše misteriju uveli su Treasure Mode na svim Google mapama i pozvali ceo svet da pomognu u pronalaženju izgubljenog blaga.

Google Nose je možda najviralniji video od juče jer su ovom funkcijom zaista poboljšali svoj search algoritam, zaista sjajno!

I za kraj jedna tužna vest, naime, YouTube je juče objavio da prestaje sa radom! Ali ne pre nego što izabere najbolji video ikada postavljen. Kako bi to uradili pregledaće sve ikada postavljene video klipove, za šta su izračunali da će im biti potrebno nekih deset godina, tako da 2023. možemo uživati u njihovim uslugama.

Domaći brendovi

Izgleda da i domaći brendovi sve više prate trendove, te smo mogli da vidimo da je DonCafe konačno rešio misteriju koja izjeda sve korisnike popularne mreže Facebook: Ko mi gleda profil?! Na stranici Ljubitelji kafe smo mogli da vidimo link ka aplikaciji koja nam, iako Facebook to ne dozvoljava svojim pravilima, govori koga sve zanima naš privatni život.

Domaći tviteraši su juče bili zapanjeni vešću da je pokrenuta nova društvena mreža pod imenom Sweeeter! Ostaje da vidimo da li će i dalje ubuduće više tvitovati ili svitovati :)

Vest koja je pokupila najviše simpatija jeste da je kompanija Bambi Banat lansirala novu Plazmu sa majonezom! Videćemo da li će ovaj novi Plazma ukus zaživeti.

Plazma sa majonezom

Štarkova Bananica je objavila da je pronađeno drvo koje rađa ništa manje nego – čoko-bananice!

Čemu ste se vi juče nasmejali?

O autoru/ki

Miloš Raičević

Creative Thinker & Problem Solver

1 komentar

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.