Međunarodni avioprevoznik KLM Royal Dutch Airlines vam nudi šansu da poletite na mesto gde je malo ljudi bilo – u svemir. Na interaktivnom mikrosajtu Claim your place in space predstavljena je ideja ove nagradne igre: 22. aprila će iz Nevade poleteti meteorološli balon koji će nositi veoma važan teret: kartu za put u svemir, a gde će sleteti i kome će doneti kartu zavisi od – vas.

Balon je opremljen sa nekoliko kamera i GPR uređajem koji će slati podatke na pomenuti mikrosajt. Sve dok balon ne poleti, publika može pokušati da predviti gde će balon pući tako što će kliknuti na svoje mesto u svemiru. Nakon toga, možete pozvati svoje prijatelje da vas podrži u ovome, i tako povećati svoju šansu za osvajanje puta u svemir. No, ni prijatelji neće “za džabe” davati podršku: nakon što su je pružili vama, mogu se i oni priključiti, uz mogućnost osvajanja većeg prostora za sebe.

Nakon što je AXE organizovao nagradnu igru čija je nagrada takođe bila put u svemir, čini se da smo dobro pretpostavili da se oglašavanje (ili makar nagrađivanje) izmešta sa Zemlje. U vreme kada je borba za klijente i potrošače jača nego ikad, čini se da “obične” nagrade odavno više nisu dovoljan motiv za učestvovanje. Uz Internet, kao mrežu svih mreža, globalizacija je nikad jača, a samim tim i doseg novih potrošača širom sveta – ostaje samo smisliti dovoljno interesantnu kampanju koja će zaintrigirati ceo svet.

Više detalja pogledajte u promotivnom video klipu:

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.