Kompanija Nestlé ove godine proslavlja 75 godina postojanja svoje instant kafe, prve te vrste u svetu.  Podatak da se popije više od 5.500 šoljica “Nes” kafe svake sekunde širom sveta dovoljno govori o popularnosti ovog brenda. Nescafé drži i 60% udela na tržištu u Srbiji, što dokazuje da ni ovdašnji potrošači nisu imuni na ovaj napitak.

Carsten Fredholm, šef Nestlé strateške poslovne jedinice za napitke, kaže da je za ovih 75 godina proizvod evoluirao od kafe u konzervi do snažnog brenda koji je sačuvao prepoznatljiv ukus: “Nescafe je prisutna u više od 180 zemalja , a kako stvari stoje tu se neće zaustaviti, jer je vodeća u svojoj kategoriji”.  Zanimljivo je se Nescafé proizvodi u više od 200 različitih ukusa.

Nescafé je nastao za vreme Svetske ekonomske krize, 30. godina prošlog veka. Pred tadašnjim čelnikom kompanije Louisom Dapplesom stajao je naizgled nerešiv zadatak: napraviti od neprodate kafe nagomilane u magacinu rastvorljive kocke. Kao rezultat, 1938. godine nastala je prva instant kafa na svetu.

Svoju godišnjicu brend proslavlja pozivajući nas na putovanje kroz istoriju, preko različitih istorijskih reklama, slika, ilustracija i proizvoda iz celog sveta u proteklih 75 godina, osvrćući se na se na promene nastale za to vreme, koje su od Nescaféa napravile ono što je ona danas.

Pogledajte galeriju (klik na fotografiju će je uveličati):

Ilustracije: NescaféFlickr

O autoru/ki

Tamara Dragić

Diplomirani novinar. Nepopravljivi oprtimista. Nikad oportunista. Trvrdoglavo apoliticna. Supruga, majka... veliko dete!

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.