Peekmedio je servis za praćenje i analizu komunikacije na društvenim mrežama koji je pokrenula agencija BUZZ Media krajem prošle godine. Ovaj servis daje mogućnost korisnicima da u realnom vremenu prati pominjanje brenda na društvenim mrežama (Facebook, Twitter, YouTube), forumima, blogovima i portalima. Za sada su pokriveni svi bitni izvori iz Srbije i Hrvatske, no radi se aktivno na proširenju i na ostale države u regiji.

Pored dela servisa koji je namenjen samo za komercijalnu upotrebu, Peekmedio ima i javni deo servisa koji je svima dostupan, a koji je zamišljen kao prikaz stanja svih društvenih mreža koje servis prati. Tako recimo u ovom trenutku možete videti samo stanje blogosfere, koji blogovi su najaktuelniji, koji sadržaji su najviše deljeni na društvenim mrežama i slično. Ono što je novost jeste puštanje u javnost kompletnog prikaza Tvitosfere koji smo mi imali prilike ekskluzivno da testiramo.

Na početnoj stranici prikaza Tvitosfere moći ćete da vidite koji su tviteraši najpopularniji, ko je dobio a ko izgubio najviše pratilaca na dnevnom nivou. Takođe, moći ćete da pretražujete korisnike po lokaciji i biografiji. Kao što se vidi na slici, trenutno se u bazi nalazi 22,528 profila. Kako nam je objašnjeno, radi se o profilima iz čitave regije koji su na Twitteru naveli svoju lokaciju i imaju preko 20 pratilaca. Baza se automatski dopunjuje, ali je ostavljena mogućnost i da posetioci samostalno dodaju nove profile.

peekmedio graf pocetna

Ono što je svakako najinteresantnije jesu podaci o samom profilu. Moći ćete videti vremensku šemu tvitovanja koja daje informacije o tome kog dana i u kom satu je neki korisnik najaktivniji na Twitteru. Pored toga, tu su i najosnovnije informacije kao što su prosečan broj tvitova dnevno, broj retvitova koje korisnik u proseku ima po nekom tvitu, broj favoritesa po tvitu, kao i prosečan broj pominjanja drugih korisnika u svojim tvitovima. Osim toga, moći ćete da vidite koga neki korisnik najviše pominje, a koga najviše retvituje i slično.

tvitomanija peekmedio

Ukoliko želite da saznate širu sliku ko s kim najviše komunicira na Twitteru, u sklopu Peekmedio servisa će se nalaziti i Twitter graf koji će vam dati mogućnost da sami unesete koliko hoćete Tviter korisnika na osnovu čega će se kreirati graf njihove komunikacije. Klik na fotografiju će je uveličati:

peekmedio graf

Nažalost, nismo mogli da dobijemo baš sve informacije i pristup svim delovima servisa koji se najavljuje, no ovo što smo podelili sa vama jeste garant da Peekmedio biti često posećivana lokacija za sve one koji se bave Internet marketingom i PR-om. Ovaj deo servisa će biti dostupan svima od 11.5.2013. kada će biti održana promocija na konferenciji Tvitomanija.

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

1 komentar

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.