Glasine o Apple satu iWatch ne jenjavaju. Ovoga puta nagađanja se odnose na to kada će tržište konačno videti ovaj dugo najavljivani uređaj. Analitičar kompanije KGI Securities Ming-Chi Kuo, koji se do sada pokazao kao dobar prognostičar, predviđa da će Apple izbacititi pametan sat tek u drugoj polovini 2014. što je za čak godinu dana kasnije od previđenog roka.

Pretpostavlja se da će iWatch imati ekran veličine od 1,5 do 2 inča te kao i da će koristiti biometrijsku tehnologiju koja će uređaju omogućiti o da identifikuje osobu koja ga nosi. Nešto slično imali smo prilike da vidimo prilikom predstavljanja Toshibinog prototipa na ovogodišnjem sajmu CES.  Takođe, uređaj će biti korisnicima od koristi i prilikom vežbanja jer će imati pedometar i meriće otkucaje srca.

Kako Kuo navodi iWatch će umesto OLED table, verovatno iskoristi postojeću GF2 touchscreen tehnologiju, poput iPad mini te iPod nano, što je format koji je pogodan za ekrane malih dimenzija. Kao što je bio slučaj i sa ostalim patentima kompanije Apple, ostaje da slušamo glasine i čekamo da ti proizvodi izađu na tržište nakon čega ćemo moći da prosudimo u koliko su analitičari zaista dobri u svojim predviđanjima.

Ilustracija: ADR studio

O autoru/ki

Tamara Dragić

Diplomirani novinar. Nepopravljivi oprtimista. Nikad oportunista. Trvrdoglavo apoliticna. Supruga, majka... veliko dete!

2 komentara

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.