Glavobolja koju su mnogi community menadžeri imali poslednjih dana sa admin panelom Facebook stranica koje vode izgleda nije bila bez osnova. Pretpostavka da će Facebook ponovo nešto menjati bila je osnovana: stigle su “potvrđene” (eng. verified) Facebook stranice!

Možda se pitate šta su onda ove Facebook stranice koje su do sada postojale i šta se to suštinski promenilo? Odgovor je, osim dodavanja malog plavog znaka, ništa naročito:

Google Facebook Verified

Facebook je “ozvaničio” stranice, najpoznatijih brendova i pojedinaca dodajući im plavi znak koji je već poznat korisnicima Twittera, a koji možete videti na ilustracijama. Na ovaj način brendovi koji do sada nemaju svoje stranice neće imati potrebu da prilikom kreiranja stranice, poput recimo brenda Plazma, navode u imenu da je to zvanična stranica pomenutog brenda.

BMW Facebook Verified

Mnoge stranice velikih brendova su već promovisane kao zvanične – potvrđene stranice, ali sâm Facebook još uvek nije objasnio mehanizam dobijanja tog statusa, te će domaće kompanije morati da sačekaju na ovu vrstu potvrde.

O autoru/ki

Miloš Raičević

Creative Thinker & Problem Solver

1 komentar

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.