Sara Rosso, organizatorka nezvaničnog događaja kojim fanovi širom sveta odaju počast najvoljenijem čokoladnom kremu na svetu, World Nutella Day, koji je petog februara ove godine bio obeležen sedmi put, dobila je i zvaničnu dozvolu kompanije Ferrero, vlasnika brenda Nutella, da nastavi sa tradicijom i naredne godine organizuje još jedan Svetski dan Nutelle. Nedavno je Sara bila neprijatno iznenađena kada je dobila upozorenje od advokata kompanije Ferrero u vezi sa korišćenjem naziva brenda. Tekst na blogu koji je napisala o tome izazvao je veliku medijsku pažnju, ali i bes fanova Nutelle širom sveta, što je i razumljivo, obzirom je Dan Nutelle ustanovljen kako bi se slavio ovaj “kremić”, dakle promovisao brend, od čega najviše koristi ima – upravo brend.

Izgleda da je podrška medija i fanova bila od koristi: na zvaničnom veb-sajtu događaja, kao i na Facebook stranici Sara je objavila da su je nakon ovoga predstavnici Ferrero kompanije kontaktirali, da su bili veoma ljubazni i puni razumevanja.

world nutella day

Puna izjava kompanije Ferrero, za koju Ad Age tvrdi da je proverena i potvrđena, glasi:

Pozitivan direktni kontakt između Ferrero kompanije i Sare Rosso, vlasnice nezvanične Nutella fan-stranice Svetski dan Nutelle, doneo je zaključak ovom slučaju. Ferrero želi da izjavi iskrenu zahvalnost Sari Rosso zbog njene strasti prema Nutelli, zahvalnost koja se širi na sve fanove Svetskog dana Nutelle. Ovaj slučaj je nastao iz rutinske procedure pri zaštiti brenda koja se pokrenula zbog nepravilnosti prilikom korišćenja brenda Nutella na fan stranici. Ferrero sa zadovoljstvom obaveštava javnost da je danas, nakon kontaktiranja Sare Rosso i iznalaženja zajedničkog i svima prihvatljivog rešenja, zaustavio sve prethodno pokrenute aktivnosti. Ferrero se smatra srećnim što ima tako posvećene i verne fanove krema Nutella, kao što je Sara Rosso.

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

2 komentara

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.