Kreativni deo BMW grupe DesignworksUSA sa zadovoljstvom je dočekao još jedan sajam COMPUTEX, ovoga puta radeći za jednu od najpoznatijih kompanija za izradu matičnih ploča, ASRock. Dizajn kojem su se posvetili je bio za gaming PC koji nosi oznaku M8.

Kako se navodi u saopštenju, M8 je ultra-kompaktno gejmersko kućište “koje govori jezikom snage i ultimativnih performansi, demonstrirajući ekstremnu efikasnost i duboke emocije”.

Gaming PC for AS Rock BMW 1

Gejmeri često postavljaju svoju opremu u kreativne pozicije za koje uređaji nisu bili dizajnirani, no, to nije slučaj sa M8. Može biti postavljen bilo vertikalno bilo horizontalno, a izgleda jednako primamljivo iz svake perspektive.

“Igranje video igara je u potpunosti emotivno i individualno”, kaže Laurenz Schaffer, predsednik BMW Group DesignworksUSA, “zbog toga smo kreirali dizajn koji je preuveličana ekspresija. On se obraća gejmerskoj duši i nudi potpunu diferencijaciju u jednom malom gejmerskom PC-u”.

Gaming PC for AS Rock BMW 2

LL Shiu (ASRock) čvrsto veruje u sledeće:

“Niko ne igra igre na dosadnoj konzoli. Gejmeri bi trebalo da osete nalet adrenalina u momentu kada pokrenu svoj računar, poput vozača koji se zapale u momentu kada pokrenu svoje automobile. Iz ovog razloga smo se odlučili za saradnju sa BMW-om.”

Stranice kućišta su delimično providne tako da se vidi unutrašnost ovog računara. Ventilacija je urađena tako da pruži optimalno hlađenje, a snaga ventilatora se može regulisati. Sa prednje strane se nalazi multifunkcionalno dugme sa integrisanim OLED displejom. Na njemu su prikazane informacije o korišćenju i zagrevanju, a prikazuje i datum i vreme. Takođe, uz pomoć ovog dugmeta se reguliše jačina zvuka, kao i brzina ventilatora.

Gaming PC for AS Rock BMW 4

M8 sadrži i sledeće: Creative SoundCore 3D quad core procesor kompatibilan sa brojnim programima za podešavanje zvuka za realne audio efekte, 802.11ac WiFBluetooth v4.0 koji omogućavaju 867Mbps bežične internet konekcije.

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.