U okviru Mikser festivala 2013, brend LEVI’S i magazin ELLE predstaviće izložbu pod nazivom JEANS (R)EVOLUTION, koja prikazuje (r)evoluciju džinsa kao specifičnog modnog i društvenog fenomena, u individualnom i kolektivnom kontekstu. Simbol bunta i subverzivne energije, džins je, pored modnog, oduvek predstavljao i društveni stav, pa je, u tom smislu, istorija džinsa vrtoglavo burna i turbulentna.

Obzirom na to da se uloga džinsa menja u različitim životnim dobima, izložba će ispratiti (r)evoluciju džinsa i na tom, individualnom nivou.

Po konceptu umetnika Darka Dragičevića nastala je serija fotografija Milice Lopičić, inspirisanih ličnom džins (r)evolucijom, a osim subjektivnog pogleda na džins biće izloženi i printovi Levi’s-a, jednog od najznačajnijih džins brendova. Kroz interesantne reklame sa različitim porukama biće prikazana svojevrsna revolucija komunikacije i kako ulogu džinsa vide oni koji ga stvaraju.

U nesvakidašnjem projektu po konceptu Darka Dragičevića svoju jeans (r)evoluciju prikazali su mladi i urbani ljudi – umetnici, arhitekte, studenti, kreativci, među kojima je i Ana Đurić, poznatija kao Constructa iz benda Zemlja gruva. Izložba će biti otvorena tokom šest festivalskih dana, od 28. maja do 02. juna 2013. godine, na Depo Stageu, u Travničkoj ulici.

Povodom LEVI’S & ELLE izložbe JEANS (R)EVOLUTION biće organizovan okrugli sto i diskusija na temu odnosa džinsa, kulture i feminizma u Mikser House 1. juna od 19:30. Gosti okruglog stola biće Borka Pavićević, modni dizajner i analitičar Ksenija Marković i Jasenka Stekić ispred Fashion Company, novog generalnog distributera brenda LEVI’S, a moderator diskusije je Sonja Kovacs, glavna i odgovorna urednica magazina ELLE. Na događaju će biti predstavljen i koncept izložbe JEANS (R)EVOLUTION. Nakon diskusije, u prostoru Mixer house-a biće organizovan i koktel za sve goste.

O autoru/ki

marketing ITD

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.