Kompanija Microsoft otkrila je novu viziju budućnosti i sadašnjosti predstavivši novi Xbox One – ulitimativni “all in one” sistem za video igre i druge vrste zabave. Predstavnici Microsofta demonstrirali su na koji način Xbox One pozicionira korisnike među filmovima, muzikom, televizijom, sportom, igrama ali i Skajpom.

“Xbox One je dizajniran tako da u svaki dom donese čitavu novu generaciju blokbastera u svetu igara, zatim televiziju i druge vidove zabave u moćnom ‘all in one’ uređaju.” – izjavio je Don Matrik, predsednik odeljenja Interaktivne zabave u kompaniji Microsoft. “Naša jedinstvena, moderna arhitektura uređaja donosi jednostavnost u  svaku dnevnu sobu, i po prvi put, mogućnost momentalnog prebacivanja sa igre na igru ili drugi vid zabave.” – zaključio je Matrik.

Uz Xbox One igre, pomeraju se granice realnog, dok TV momentalno reaguje na glasovnu komandu. Dovoljno je izgovoriti “Xbox on!” i pred korisnicima će se naći personalizovani Xbox One Home screen putem kojeg će moći da vide šta je trenutno popularno na TV-u kao i najnovije rezultate koje su postigli njihovi prijatelji igrajući video igre. Sve to, moguće je uz korišćenje najprirodnijeg mogućeg interfejsa – glasa korisnika. Što je interakcija između korisnika i uređaja veća, uređaj će bolje prepoznavati šta je sadržaj koji korisnika interesuje i koji će mu ponuditi odmah nakon uključivanja.

Xbox Pre-Event Shoot

Samo neke od glavnih mogućnosti Xbox One koje korisnika postavljaju u centar zabave su:

  • TV – Microsoft će obezbediti različita rešenja za prijem TV signala na svim tržištima na kojima će Xbox One biti dostupan.
  • Snap – Glasovno upravljanje pomoću jednostavne “Xbox on!” komande. Takođe, moguće je razgovarati sa prijateljima preko Skajpa u vreme trajanja vaľne utakmice ili uključiti se u multiplayer igru tokom trajanja filma.
  • Skype – Specijalno dizajnirana verzija Skajpa pomoću koje korisnici mogu razgovarati sa prijateljima uz izvanrednu HD rezoluciju. Takođe, novina je i Skype konferencija na TV-u.
  • Trending – Mogućnost da korisnici u svakom trenutku vide šta je od sadržaja popularno među njihovim prijateljima.
  • OneGuide – Pretraga sadrľaja pomoću izgovaranja imena ili mreže koja korisnika interesuje.

Igre koje ovaj “all in one” uređaj sa sobom donosi, predstavljaju najnovija dostignuća koja su gejmeri sa netrpljenjem očekivali. Xbox One sa sobom donosi igre kao ąto su: “Forza Motorsport 5” , “Call of Duty: Ghosts” , “FIFA 14”, “Madden NFL 25”, “NBA LIVE 14”, “EA SPORTS UFC”, “Quantum Brake” i mnoge druge.

Pored toga, Microsoft je sklopio partnerstvo pomoću kojeg će ekskluzivno distribuirati sadržaje TV serije “Halo” iza koje stoji produkcija Stivena Spilberga kao i takmičenja u okviru NFL-a (Nacionalna liga američkog fudbala).

Hardver novog Xbox Onea je uglađen, doteran i lako se uklapa u svaki dekor. Konzola je uklopljena u 16:9 formatu sa izuzetno brzim Blue ray plejerom. Revolucionarni 1080p Kinect je precizniji, intuitivniji i brľe reaguje nego u prethodnim verzijama. Njegova neprevaziđena vizija, kretanje i upravljanje glasom doveli su nivo zabave na potpuno novi nivo nego ikada pre.

Pogledajte video za više detalja:

Xbox One će se na tržištima širom sveta naći do kraja tekuće godine. Na Xbox Wire blogu korisnici mogu naći još detalja i fotografije sa predstavljanja. Novi detalji u vezi sa ovim uređajem će biti predstavljeni u junu, na konferenciji Electronic Entertainment Expo.

O autoru/ki

marketing ITD

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.