Četvoro studenata Elektrotehničkog fakulteta, na smeru softversko inženjerstvo i dvoje studenata Računarskog fakulteta u Beogradu, od jesenjeg semestra postaće stipendisti Microsoftovog Razvojnog centra u Srbiji. Dvoje brusoša i dvoje studenata druge godine na ETF-u koji se nađu odmah “ispod crte” i budu u situaciji da plaćaju svoje školovanje, biće na ovaj način stimulisani da dodatno unaprede svoje znanje bez obraćanja pažnje na faktor finansiranje godine koji neretko sputava studente u njihovom razvoju. Takođe, na istovetnu podršku može računati i dvoje brucoša sa RAF-a.

“Ovo je druga godina za redom u kojoj ćemo pomagati studente ETF-a, dok ćemo svoj skromni doprinos obrazovanju studenata Računarskog fakulteta pružiti po prvi put. S obzirom na to da veliki broj naših zaposlenih dolazi upravo sa ovih fakulteta, mi smo se odlučili da pružimo podršku razvoju tih mladih, talentovanih ljudi i na taj način im pokažemo da na njih ima ko da obrati pažnju tokom, ali i nakon studiranja.“- izjavio je Neven Tubić, Activity menadžer u Microsoftovom Razvojnom centru u Srbiji. “U našem centru trenutno radi 150 zaposlenih, prosečne starosti oko 27 godina. To znači da je veliki broj nas ne tako davno studirao i upravo zbog toga lako može da oseti koliko je ovakva podrška važna za razvoj talentovanih studenata.” – objašnjava Tubić razloge za ovakvu inicijativu.

Jedan od prošlogodišnjih stipendista, Leskovčanin Petar Ristić, kaže da je smer softversko inženjerstvo upisao jer su mu tokom gimnazijalskih dana omiljeni predmeti bili matematika i informatika.

“Microsoftova stipendija mi je mnogo značila, jer je rasteretila budžet mojih roditelja, a moje ime na posredan način povezala sa imenom jedne od najvećih svetskih kompanija. Sada upisujem drugu godinu sa prosečnom ocenom 9,57 i nadam se da ću uspešno nastaviti svoje školovanje.” – zaključio je Ristić.

Microsoftov Razvojni centar u Srbiji osnovan je 2005. godine i predstavlja jedinstveni centar ove vrste na širem području našeg regiona. Ovaj centar, studentima omogućava obavljanje plaćene stručne prakse, što se smatra jednom od ključnih stvari u profesionalnom razvoju jednog studenta. Studenti sa fakulteta prirodnih i tehničko- tehnoloških nauka koji svoje zaposlenje pronađu baš u ovom centru, već u najranijoj fazi karijere imaju priliku da rade na razvoju nekih od najpoznatijih svetskih softvera. Poslednji u nizu primera predstavlja dostignuće Office tima u Beogradu – PDF reflow koji predstavlja jedno od ključnih Word unapređenja u okviru novog Office 365 paketa.

O autoru/ki

marketing ITD

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.